Dodik: RS spremna da plati dio sredstava da budu održani izbori

Politika

Predsjednik SNSD Milorad Dodik poručio je danas da je ova stranka spremna za lokalne izbore i nema razloga da kalkuliše, napominjući da je Republika Srpska voljna da plati dio izbora iz vlastitih sredstava kako bi se razriješila situacija u vezi sa zastojem u održavanju izbora.

 

– Nemamo razloga da kalkulišemo i spremni smo da platimo svoj dio od oko 4,5 miliona KM, koliko nedostaje za održavanje izbora. Pozivamo Federaciju BiH da to isto uradi te da se začkoljica vezana za izbore razriješi na taj način, jednostavno da nemamo zastoj u održavanju lokallih izbora – rekao je Dodik novinarima u Doboju.

 

Lider SNSD je naglasio da je cilj današnje posjete odborima Izborne jedinice pet da sa lokalnim vlastima razgovara o najvažnijim ekonomsko-socijalnom pitanjima i o situacije u ovoj regiji.

 

– Riječ je o četiri opštine i SNSD ovdje ima velike ambicije. Vjerujemo u veliku pobjedu na lokalnim izborima u Doboju, Stanarima, Tesliću. Vjerujem da su aktivnosti koje smo radili prepoznate i da će zbog toga ljudi dati političku podršku našim naporima – rekao je Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH.

 

On je dodao da i dalje ostaje problem legitimnosti i legalnosti izbora članova Centralne izborne komisije (CIK) BiH jer nije poštovan zakon.

 

– U tom pogledu smatramo da je neophodno da dođe do promjene CIK s aspekta njenog nezakonitog izbora – istakao je Dodik.

 

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Doboj Obren Petrović izrazio je nadu da će svojim radom u periodu od šest mjeseci do izbora ovaj odbor pokazati da je najbolji u Republici Srpskoj.

 

– Imamo pet-šest mjeseci do izbora i sigurno je da ćemo to iskoristiti maksimalno uz podršku Vlade Republike Srpske i predsjednika Dodika postići te rezultate – dodao je Petrović.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *