Selakov SPS oborio zaključke SNSD-a zbog Đokića!

Politika

Selak kaže da je jedini razlog zbog koga nisu glasali za zaključke SNSD-a taj što čekaju da im ministar energetike RS Petar Đokić dostavi sve zaključene ugovore u ime Vlade za koje je dobio negativna mišljenje Pravobranilaštva RS

 

Zaključci Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata o postepenoj zabrani gradnje malih hidroelektrana (MHE) na rijekama u Republici Srpskoj nisu dobili podršku u Narodnoj skupštini RS.

 

Za ove zaključke nisu glasali poslanici DEMOSA, SPS-a i jedan poslanik SP-a, dok predstavnici NDP-a nisu ni bili na glasanju.

 

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je da su zaključci, predloženi u okviru rasprave o izmjeni Zakona o koncesijama, trebali da postepeno stave moratorijum na izgradnju MHE do potpune zabrane njihove gradnje. Kaže da razumije zbog čega nije bilo podrške iz DEMOSA, ali ostale partnere ne razumije.

 

– DEMOS je imao radikalniji zaključak koji automatski brani izdavanje dozvola. To jednostavno tehnički nije moguće u ovom trenutku zato što su neki ljudi već počeli procese i uradili elaborate. Bile bi to velike kazne i sudski postupci protiv Republike Srpske. Ali, nismo se tu razlikovali, suština je ista. Nismo znali da nas neće podržati poslasnici SPS koji su bili prisutni na skupštini i jedan predstavnik SP. Oni nisu glasali, a NDP nije ni bio na skupštini, rekao je Žunić za Srpskainfo.

 

Predsjednik SPS-a Goran Selak kaže da je jedini razlog zbog koga nisu glasali za zaključke SNSD-a taj što čekaju da im ministar energetike RS Petar Đokić dostavi sve zaključene ugovore u ime Vlade za koje je dobio negativna mišljenje Pravobranilaštva RS.

 

– O zaključcima SNSD nismo glasali, a bili smo protiv izvještaja o radu Komisije za koncesije zato što je previše uopšten, rekao je Selak za Srpskainfo.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *