Borenović: Odgovaraćeš Milorade gdje su pare, gdje su milijarde!

Politika

Odgovarajući na optužbe predsjednika RS Milorada Dodika, izrečene na RTRS, lider PDP-a Branislav Borenović je rekao da je u svakom trenutku spreman na TV duel o tome čija imovina je vrednija.

-Sa zadovoljstvom prihvatam njegov poziv da uporedimo šta ko ima, šta ima moja, a šta njegova porodica. Pa da uporedimo našu kuću od 150 kvadrata i garažu na placu od 390 kvadrata i njegove kuće, vile i objekte od desetine hiljada kvadrata. Da uporedimo ko je kako to zaradio, odakle su izvori, da li su plaćeni porezi, pa da vidimo koliko je ko bogat, rekao je Borenović novinarima ispred Narodne skupštine RS.

Borenović je poručio Dodiku da će odgovarati za milionska sredstva, kada bude usvojen zakon o ispitivanju porjekla imovine.

-Godinama traže nešto što bi mogli da iskoriste u obračunu sa mnom i sa ljudima koje predstavljam, i ne mogu da nađu. Nema Brane Borenović pristup bilo kojem budžetu, javnom računu, javnom preduzeću i novcu kao što imaš ti. Odgovaraćeš gdje su milijarde maraka, odgovaraćeš Milorade gdje su pare, rekao je Borenović.

Predsjednik PDP je istakao da on nikada nije prozivao bilo čiju porodicu, pa ni Dodikovu, zamjerajući mu to što je u četvrtak naveče, gostujući na RTRS-u, prozvao i njegovog oca.

Lider SNSD i predsjednik RS, Milorad Dodik, gostujući sinoć u “Pečatu” prozvao je Borenovića i njegovog oca javno pitajući “otkud im tolika imovina u centru Banjaluke”, dok je njegova, kako je rekao, 30 kilometara od centra grada.

Banjaluka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *