Mladen Kajkut preuzima banjalučki SDS

Politika

Na Izbornoj skupštini, bivši odbornik SDS-a Mladen Kajkut, izabran je za šefa ove stranke u Banjaluci.

Kajkut je, još u prvom krugu, dobio najveće povjerenje delegata, koji su se odlučili da on vodi Gradski odbor pred opšte izbore, koji će se održati u oktobru naredne godine.

Pored Kajkuta, kandidature su bili istakli i dvojica doktora Slavko Grbić i Mirko Raković, te Saša Lovrić, javnosti poznat po prošlogodišnjem otvorenom sukobu sa Ognjenom Tadićem i Predragom Vulinom, nakon čega je bio isključen iz stranke. Početkom ove godine, lider SDS-a Vukota Govedarica vratio ga je u banjalučki SDS.

Skupština je bila, prema riječima prisutnih, izuzetno burna.

Sa izborom predsjednika GO Banjaluka, najveća opoziciona stranka u Srpskoj završila je sa konstituisanjem svih odbora, te je pred njom samo još Izborna sjednica SDS-a, koja će se održati u nedjelju, 28. maja. Na njoj će biti izabrani novi organi stranke, a posebno će biti zanimljivo vidjeti imena koja će se naći na spisku potpredsjednika SDS-a.

Nakon nedjelje biće za nijansu jasnije u kojem će se pravcu ova stranka dalje kretati.

Kada je Banjaluka u pitanju, jasno je samo da je uticaj bivšeg šefa Ognjena Tadića, kojeg mnogi označavaju kao glavnog krivca za prošlogodišnji izborni debakl, u potpunosti iščezao.

 

srpskacafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *