SPS: Ne pregovaramo sa opozicijom, želimo razgovor sa SNSD-om

Aktuelno Politika

Socijalistička partija Srpske (SPS) je nakon današnje sjednice Predsjedništva stranke saopštila da ne pregovara o formiranju vlasti sa opozicijom u Banjaluci i najavila da će zatražiti sastanak sa SNSD-om kako bi razgovarali o zajedničkom učešću u vlasti.

 

– SPS odbacuje sve špekulacije i neistine koje se tiču razgovora o formiranju političkih saveza sa političkim subjektima koji čine opoziciju na republičkom i lokalnom nivou u gradu Banjaluci, te izražava spremnost da se nastave raugovori sa SNSD o formiranju vlasti, kako u Banjaluci, tako i u drugim lokalnim zajednicama. U tom smislu, SPS će uputiti pismo SNSD radi održavanja zajedničkog sastanka, navedeno je u saopštenju SPS sa sjednice.

 

Predsjednik SNSD Milorad Dodik oštro je zaprijetio SPS-u u ponedjeljak, nakon poraza kandidata SNSD za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića i najavio izbacivanje SPS iz koalicije na svim nivoima, kao i smjenu kadrova te stranke, što je potvrđeno i na sjednici Izvršnog komiteta SNSD.

 

Predsjedništvo Socijalističke partije Srpske saopštilo je i da je zadovoljno rezultatima lokalnih izbora na kojima su osvojili preko 30 hiljada glasova i 40 odborničkih mandata.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *