Dodik: Vladajuća koalicija nastavlja djelovati zajednički

Politika

Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nastaviće zajednički djelovati kao i do sada, a u toku od sedam dana biće izvršena analiza provođenja koalicionog sporazuma.

Ovo je danas izjavio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a nakon sastanka koji je u Palati predsjednika održao s liderima DNS-a i SP-a, Markom Pavićem i Petrom Đokićem i stranačkim delegacijama.

Dodik je rekao da su koalicioni partneri razgovarali i o pitanjima koja su u javnosti predstavljena kao problematična, te je s timn u vezi posebno naglasio da je na pitanje RŽR Ljubija stavljena tačka i da koalicija ovo pitanje više neće otvarati.

Dodik je naglasio da je koalicija dala punu podršku Vladi RS iako, kako kaže, opozicija uporno pokušava da otvori ovo pitanje.

Đokić je dodao da su lideri razgovarali o funkcuionisanju koalicije, istaknuvši da je ona strateški interes sve tri partije.

Pavić je podsjetio da se lideri tri stranke nisu dugo sastajali i da je ta činjenica dala povoda za iznošenje raznih glasina. On je posebno naglasio da jedno pitanje ne može da ugrozi koaliciju.

 

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *