Aleksandra Pandurević traži suspenziju Nikole Špirića

Politika

Aleksandra Pandurević, šefica Kluba SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BIH, zatražila je da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti suspenzija Nikole Špirića sa mjesta predsjedavajućeg Komisije za nadzor nad Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

Pandurević je rekla da je suspenzija potrebna, jer mediji u BiH pišu kako je Špirić zloupotrijebio položaj time što je navodno OBA-i poslao krivotvorene dokumente koje članovi parlamentarne komisije nikada nisu usvojili.

“Ne znamo da li su ti zaključci stigli u OSA-u, ako jesu onda Nikola Špirić treba da bude smijenjen. I treba da odgovara”, rekla je Pandurević i dodal da ne zna da li je to bio pokušaj ometanja istrage u Tužilastvu”.

“SDS ce podržati izvještaj Savjeta ministara”, rekla je Pandurević, te pojasnila da je uprkos krizi u zemlji Savjet ministara dobio upitnik EU, i u tom smislu napravio iskorak.

“Mislim da je ključni interes, govorim kao neko iz RS da uhvatimo korak sa Srbijom kada su integracije u pitanju”, rekla je Pandurević.

Dodala je da se ne smije dopustiti da na Drini bude zid EU-

“Ostvarili smo napredak i za to je zaslužan Savjet ministara”, zaključila je Pandurević.

Vijesti.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *