SDS traži da se proširi istraga nakon hapšenja Stojčinovića

Politika

Srpska demokratska stranka zahtijeva od MUP-a  i Tužilaštva da istraga u slučaju hapšenja bivšeg zamjenika republičkog pravobranioca Mirka Stojčinovića bude proširena.

Nade Planinčević, poslanik SDS-a u NSRS smatra da hapšenje i predstojeći sudski proces treba da obuhvati sve počinioce malverzacija sa zemljištem oko Poljoprivredne škole u Banjaluci.

-Svjedoci smo da su akteri u ovoj priči Budo Stanković i Perica Repajić putem firmi “Dukat” i “Gilmark” i da su u ovu aferu, što aktivno što pasivno, uključeni brojni nosioci funckija u Banjaluci i Republici Srpskoj, naveo je Planinčević na pres konferenciji.

Planinčević je istakao da građevinska mafija pokušava na nezakonit način da prisvoji zemljište čija je procijenjena vrijednost oko 400 miliona maraka.

-Tražimo da RS kroz ovoj slučaj potvrdi svoj institucionalno-pravni kredibilitet i da pokaže da su institucije RS iznad svakog pojedinca i grupe koja sebi daje pravo da njene resurse stavlja isključivo u funkciju svojih ličnih interesa, rekao je Planinčević.

On je zatražio da MUP i Tužilaštvo prošire istragu na sve aktere ovog procesa kako se ne bi dogodilo da se sve prelomi preko leđa Mirka Stojčinovića.

-Žrtvujući Stojčinovića ta kriminalna grupa pokušava da stavi tačku na priču oko zemljišta Poljoprivredne škole i da sa sebe spere odgovornost, naglasio je Planinčević

Mirko Stojčinović, pomoćnik direktora za poslove nadzora u Geodetskoj upravi RS i bivši zamjenik pravobranioca RS u Banjaluci, uhapšen je prije nekoliko dana zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja pričinio milionsku štetu gradu Banjaluka.

Uz njegovo ime veže se mnogo afera, između ostalih i za zgradu i zemljište u Grčkoj ulici u centru Banjaluke, kao i za zemljište na Zapadnom tranzitu vrijedno 640.000 maraka, u kome je Pravobranilaštvo propustilo da uloži žalbu na sudsku presudu.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *