Krčmar: Govedarica je nezreo za vođenje SDS-a!

Politika

Đorđo Krčmar, poslanik SDS-a u parlamentu BiH, smatra da je Vukota Govedarica, predsjednik te stranke, pokazao nezrelost za vođenje SDS-a.

Krčmar dematuje da napušta stranku i tvrdi da se Govedarica umiješao u izborni proces u Gradiški zbog čega, kako navodi, nosi odgovornost što su odnosi eskalirali u opštinskom odboru.

-Ja sam tu gdje jesam, sve što sam govorio i govorim ne radim to zbog sebe i ličnih pozicija, mojih ili bilo čijih. Ovo govorim radi politike stranke, a stranke provode politiku građana. Za to dobijaju povjerenje naroda, i ako osvoje vlast, da sprovode ono što su obećavale građanima. Znači, ja ukazujem na te probleme i nisam izašao da ukazujem ne neke svoje probleme. Ja sam poslanik u parlamentu BiH, čovjek koji pokušava razmišljati na globalan način, kazao je Krčmar u intervjuu Nezavisnim.

O eventualnom njegovom napuštanju stranke, Krčmar kaže da su to spekulacije.

-Slušajte, to nije tačno. Ali da Vam kažem nešto. Ja sam čovjek koji donosi ogroman broj glasova, ja sam sa duplo više glasove pobjeđivao svoje protukandidate, za parlament BiH dobio sam 8.600 glasova u Gradišci od ukupno 21.000, koliko ima izborna jedinica, što je najviše u istoriji SDS-a i nikad se više to neće ostvariti. Kao nosilac liste doprinio sam povećanju broja glasova za 37.000 u izbornoj jedinici. Nisam mešetar, odgovorno pristupam politici. Gledajte nešto, neko je odsjekao SDS rijekom Vrbas, da ga faktički uopšte nema u organima stranke, kazao je Krčmar.

On je to ilustrovao primjerom da u Predsjedništvo stranke koje odlučuje o svemu, ima jedan čovjek iz Krajine, gdje je oko 600.000 ljudi, a iz Hercegovine dva, koja je, kako je naveo, veličine Gradiške po brojnosti ljudi.

-Dakle, jedan čovjek da u Predsjedništvu stranke prestavlja oko 600.000 ljudi, skoro pola RS. A u ostaloj polovini je devet članova? I ja vas pitam: Da li je to normalno? Da li je normalno da Banjaluka, kao najveći grad RS, administrativni centar, nema čovjeka u Predsjedništvu stranke, kazao je Krčmar.

Mišljenja je da je nezrela politika vođenja stranke od novog predsjendika SDS-a.

-Mislim da je politika novog predsjednika nezrela i da je pokazao jednu nezrelost za vođenje SDS-a. Ja sam rekao i ranije da je greška što je (Mladen) Bosić dao ostavku, da je to bilo preuranjeno, jer dok je on to radio, to je bilo sasvim drugačije, kazao je Krčmar, dodajući da ako se nastavi s ovakvom politikom, pitanje je hoće li SDS zadržati i ovaj broj poslanika koji ima u Narodnoj skupštini RS.

Nezavisne/BN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *