Radončić: Izetbegović i Dodik odlično tajno šuruju

Politika

Stranka demokratske akcije (SDA) stalno glumi babu gataru i prejudicira kako ćemo mi nešto da uradimo ili nećemo da uradimo.

To za EuroBlic tvrdi predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) i delegat u Domu naroda BiH Fahrudin Radončić, komentirajući zaključak Predsjedništva SDA da je potpuno neprihvatljivo da SBB, kao stranka u vlasti, glasa protiv izvještaja o radu Vijeća ministara BiH, u čijem su sastavu ministar i brojni drugi kadrovi.

– Posebno je slikovito da se to čini u savezu s Miloradom Dodikom, koji Bošnjake smatra okupatorima na Drini – saopšteno je iz SDA.

Sjednica stranačkog vrha SDA sazvana je nakon što su lideri te stranke Bakir Izetbegović i predsjednik RS Milorad Dodik ušli u novi politički rat povodom sporne Dodikove izjave.

Međutim, Predsjedništvo SDA obrušilo se na Radončićev SBB, HDZ BiH i stalo u zaštitu Suda, Tužilaštva i Obavještajno-sigurnosne agencije, Islamske zajednice.

– Prozivke SDA predstavljaju uobičajenu predizbornu kampanju i potpuno tendenciozno prejudiciranje. Kada izvještaj o radu Vijeću ministara BiH za 2016. godinu dođe u Parlamentarnu skupštinu BiH, poslanici SBB-a će glasati onako kako procijene da je najbolje – kaže Radončić.

Vijesti.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *