Nović podnio ostavku na članstvo u Komisiji za nadzor OBA

Politika

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović obavijestio je danas Kolegijum ovog Doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom Obavještajno – bezbjednosne agencije (OBA) BiH.

U obrazloženju ostavke koja je dostavljena iz Kluba srpskog naroda u Domu naroda PSBiH, Nović navodi “nesposobnost Komisije da da zanačajan doprinos u unapređenju rada i rješavanju bitnih pitanja i problema koji su se manifestovali u radu OBA, posebno sukoba unutar menadžmenta”.

Nović kao razlog navodi i “različita gledanja posljednjih mjeseci na strateški pristup, različita zakonska tumačenja nadležnosti u prevazilaženju sukoba unutar menadžmenta u OBA i podjele u Komisiji”.

Takođe navodi i “zaobilaženje Komisije i upućivanje posebnih ‘operativnih informacija’ PIK-u i OHR-u o pitanjima koja ugrožavaju bezbjednost BiH, čime se pokazuje ko ima stvarni nadzor nad radom OBA”.

Nović kao razloge dodaje i “snažan stranački uticaj na rad Komisije, a kako se na posljednjoj sjednici Komisije konstatovalo i uticaj pojedinaca iz vrha nekih stranaka na menadžment OBA kao i neslaganje sa načinom smjene članova Komisije zbog tzv. indicija o nečijoj krivici i pored činjenice da Komisija nije završila svoj rad na pitanju ‘fanoznih zaključaka’ Komisije”, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *