Ivanić: Čubrilović je napravio nekoliko krupnih grešaka!

Politika

Nedeljko Čubrilović kao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske morao je mnogo šire da gleda na sve ove događaje, morao je pokazati mnogo veću političku zrelost i ja sam to od njega i očekivao, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić gostujući u Dnevniku 1 BN televizije.

“Nažalost, on se svojim potezima potpuno stavio na stranu većine i sam napravio nekoliko krupnih grešaka”, kaže Ivanić i dodaje:

“Ja znam za dva poslanika koja nisu bila u Narodnoj skupštini, a kojima je on zabranio ulazak u malu salu, iako prije toga ni na koji način nisu ometali rad Skupštine. Očigledno da je ovo bio jedan pokušaj pokazivanja sile od strane vladajuće većine.”

Ivanić je istakao da sve što je opozicije tražila jeste samo da se razgovara o suštini Izvještaja glavnog revizora.

Na optužbe ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da su iz Saveza za promjene izdajice i da je Vukota Govedarica dezerter Ivanić odgovara:

“Gospodina Lukača niko od opozicije nije uvrijedio, a ja ću Lukaču reći da će on jednog dana završiti taj posao i da neće biti ministar, i da će jednog dana kao običan čovjek trebati prošetati ulicom, gradom, Banjalukom, Republikom Srpskom i pitaću da li će ga biti sramota. Hoće li ga biti sramota da daje takve epitete, a tamo među poslanicima ima takvih koji su krvarili jako mnogo.”

Ivanić kaže da su te optužbe krajnji bezobrazluk, posebno jer dolazi od ministra policije.

“Ponavljam, jednog dana on će biti čovjek bez moći, a onda će vidjeti šta znače ovakve riječi koje jednom izreknete u funkciji dnevne politike, a u suštini njegova obaveza je da brani institucije Republike Srpske”.

Bilo je tužno gledati Narodnu skupštinu u kojoj policija zabranjuje poslanicima opozicije da uđu i da iznose svoje političke stavove, rekao je Ivanić.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *