Klub “Sloboda” o krizi u Narodnoj skupštini: Nadamo se da ovo nije početak prljave kampanje

Politika

Kada vlast dođe u situaciju da stavlja policiju između sebe i pozicije i da izglasava odluke tako što primjenom sile udaljava opoziciju, dolazimo u vrlo ozbiljnu situaciju. Niko ne smije ispolitizovati situaciju, zanemarujući građane i njihove interese, zvao se on i skupštinska većina. Tim prije kada se zna na koji način je ista formirana, smatraju odbornici “Slobode”.

Klub odbornika “Sloboda” u Skupštini Grada Banjaluka apelovao je danas na predstavnike vlasti da imaju razumijevanja za zahtjeve opozicije u narodnoj skupštini RS, a opoziciju da svojim aktivnostima ne dovodi do blokade rada parlamenta.

Iz “Slobode” poručuju da će, ukoliko se situacija u Narodnoj skupštini ne stabilizuje, nedavna dešavanja neminovno uvesti Republiku Srpsku u rizične političke vode.

– Kada vlast dođe u situaciju da stavlja policiju između sebe i pozicije i da izglasava odluke tako što primjenom sile udaljava opoziciju, dolazimo u vrlo ozbiljnu situaciju koju ne smijemo ignorisati jer se time udaljavaju interesi građana koji su podržali i koji podržavaju opoziciju. Niko ne smije ispolitizovati situaciju, zanemarujući građane i njihove interese, zvao se on i skupštinska većina. Tim prije kada se zna na koji način je ista formirana, smatraju odbornici “Slobode”.

Ističu da se pozicija ni u jednoj zdravoj demokratiji ne smije ignorisati, niti isključivati iz rada parlamenta, a da Ustav ne smije biti narušen jer je on tu da štiti građane.

– Zahtjevi opozicije nisu bili nerealni i kompromis mora postojati. Ali, i pozicija i opozicija moraju biti svjesni da je parlament gnijezdo demokratije jedne zemlje, parlament nije tu da predstavlja i reklamira partije, već je tu zbog naroda, saopštio je Klub odbornika “Sloboda”.

Iz “Slobode” su pozvali na smirivanje situacije, razumijevanje za zahtjeve skupštinske manjine i izrazili nadu da skupštinska kriza nije “početak najprljavije političke kampanje na ovim prostorima”.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *