SDS pozvao Dodika da podnese ostavku na sve stranačke funkcije

Politika

Član Glavnog odbora SDS Zoran Latinović pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podnese ostavku na sve stranačke funkcije i da bude predsjednik svih građana.

Latinović je dodao da je situacija oko referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH još jedna prilika da Milorada Dodika, koji je i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, pozove da podnese ostavku na sve stranačke funkcije i da bude predsjednik svih građana u Republici Srpskoj.

Dodao je da se Dodik ne treba stavljati u poziciju “glasnogovornika” Narodne skupštine Republike Srpske, naglasivši da se trebaju poštovati odluke parlamenta i da se provede ono što je usvojeno.

– U svakom slučaju, očekujemo da će se referendum raspisati. Ja ću, pa predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i svi drugi funkcioneri, članovi i simpatizeri ove stranke biti među prvim građanima koji će izaći na biračka mjesta i podržati referendum, rekao je Latinović.

Na pitanje kako će SDS odgovoriti za 10 dana, koliko je rok za konačan stav o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, Latinović je rekao da jedini rok koji je relevantan, rok od 50 dana da se referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH provede.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *