Govedarica: Parlament Srpske zreo za raspuštanje

Politika

Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao je danas na konferenciji za novinare da je Narodna skupština Republike Srpske zrela za raspuštanje. 

– Parlament se nalazi u krizi, jer skupštinska većina ne poštuje propise. Pod ovakvim okolnostima ne želimo da radimo. Predsjednik Srpske treba da obavi konsultacije sa predsjednikom parlamenta i predsjednikom Vlade i da odluči da li je parlament zreo za raspuštanje. Nove izbore imali bismo do kraja godine – kaže Govedarica.

Ističe da opozicija nije nikakva teroristička organizacija, a da je u zgradi Narodne skupštine RS juče bilo mnogo policajaca koji su nosili akreditacije na kojima piše “gosti”.

Predsjednik SDS Vukota Govedarica izjavio je da Zakon o glavnoj službi za reviziju RS ne poznaje funkciju v.d. glavnog revizora i da je izabrani Jovo Radukić kontroverzna ličnost.

– Bile su tačne naše tvrdnje da vlast želi glavnog revizora koji će da bude njihov poslušnik. Ovo je direktna najava izbora Radukića za glavnog revizora. Jutros sam poslao pismo predsjedniku Komisije za izbor i imenovanja Radovanu Vukoviću u kome sam ga pitao zašto opozicija nije učestvovala na toj sjednici komisije. Po kom propisu je Radukić predložen i ko ga je predložio? Ovo je bila druga režimska noć – ocijenio je Govedarica.

Lider SDS je još jednom priznao grešku što opozicija nije oštro reagovala 2014. godine, kada se pojavio snimak “dva papka”.

– Stanje ne bi bilo ovoliko alarmantno da smo to uradili. Pitanje kako ćemo se ubuduće ponašati je, moram da priznam, enigma – rekao je on.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *