Kukić: Dodik i Čović gledaju svoja posla, narod je paravan!

Politika

Univerzitetski profesor Slavo Kukić tvrdi da sve što radi predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rezultat je dogovora sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

“Najgore što se može dogoditi jeste ako društvom upravljaju ljudi koji su u sebi spojili i relativno visoko obrazovanje i još viši nivo pokvarenosti.

Ono što je kod Čovića karakteristično je užasno licemjerstvo. On koristi vokabular o evropskoj budućnosti a zadržava status quo.

Sve što radi je zapravo rezultat dogovora njega i Milorada Dodika – da li u Mostaru, ili u Banjaluci, i ako pokušate praviti retrospektivu nakon njihovih razgovora, onda je sasvim izvjesno da sve to što radi je upravo plod tog dogovora. On apsolutno ćuti jer je to dogovor da će Dodik talasati”.

“Dio tog dogovora je ‘ti imaš prostor Republike Srpske i tamo si apsolutni vladar i ja se neću miješati, a ja imam ovaj moj prostor koji i imam i ti mi se ne miješaj’ i između njih je postignut apsolutni konsenzus”, dodao je profesor Kukić za N1.

Naveo je i kako Dodiku i Čoviću nije stalo ni do čega osim da zadrže status quo.

“Njima je bitno ili status quo ili da još više talasaju i da na taj način onemoguće početak funkcioniranja pravne države jer kad počne da funkcioniše pravna država, završiće tamo gdje završavaju svi u svijetu. Prema tome njima je do njih a narod je samo paravan”, naglasio je Kukić.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *