Dodik: Opozicija udara na pet stubova Republike Srpske!

Politika

Predsjednik RS Milorad Dodik ponovo tvrdi da je opozicija počela da opstruiše rad Narodne skupštine, “udarajući” na tu instituciju, na ministra policije, Radio-televiziju Republike Srpske, predsjednika Republike i Vladu, odnosno pet stubova na kojima živi i funkcioniše Republika Srpska.

Objašnjavajući nedavnu tvrdnju da je opozicija dobila pet miliona maraka da destabilizuje situaciju u Republici Srpskoj prije izbora naredne godine, Dodik je rekao da je od jedne obavještajne službe dobio još prije šest-sedam mjeseci informaciju da postoji neki scenario da se “nešto učini kako bi se eliminisala vlast u Srpskoj, odnosno SNSD” jer “opozicija nema šanse na izborima”.

U scenariju koji je Dodik, kako tvrdi, pročitao, pisalo je da opozicija po svaku cijenu treba da izazove vanredne okolnosti.

– Ne mogu da tvrdim da li je to tako ili nije, ali ono što se događa ima elemente scenarija na koji su me upozoravale obveštajne službe, rekao je Dodik u intervjuu za Tanjug, ne otkrivajući od kojih obavještajnih agencija je dobio takve podatke.

Predstavnici stranaka opozicije su oštro reagovali na ovakve Dodikove tvrdnje, ističući da “je jadno i bijedno koliko laže” i da je “njegov politički vijek na izmaku”.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić na pres konferenciji u Banjaluci u petak je Dodikove tvrdnje nazvao glupostima, navodeći da je obavio razgovore sa obavještajnim službama Srbije, Crne Gore i Makedonije i da su svi potvrdili da nemaju takva saznanja, niti su predsjendiku RS proslijedili bilo kakve informacije.

Mektić je novinarima dostavio i kopije ugovora MUP-a RS i firme ruskog tajkuna Rašida Serdarova, na osnovu kojeg je iznamjljeno vozilo “mercedes” za potrebe predsjednika RS.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *