Banjalučki klub “Sloboda” postaje partija

Politika

Dugo se spekulisalo, a sada je i potvrđeno- odbornički klub “Sloboda” osniva stranku. Pravne procedure su uveliko u toku, kaže jedan od četvorke iz “Slobode”, ali ne otkriva kada će partiju i ozvaničiti.

Za to, kaže, ima valjan razlog.

“Izabraćemo onaj termin kada nam struka kaže da je optimalan i pravi. Moram napomenuti da smo mi imali određenih problema, da je i u buduću političku opciju dolazilo ljudi koje je vlast poslala da jednostavno poremeti to jedinstvo kluba “Sloboda” i da poremeti našu namjeru”, izjavio je Milenko Jaćimović,član odborničkog kluba “Sloboda”.

U “Slobodi” kažu da im je namjera da saznaju šta građanima najviše smeta. Zato su danima na terenu i sa njima razgovaraju i, kako kažu, prikupljaju savjete.

Da, zaista, budu Sloboda, savjetuju im iz kluba PDP-a, dok bivši kolega iz DNS-a Boran Bosančić i nije raspoložen za savjetovanje. Nisu ih, kaže, slušali ni dok su sa njim dijelili odborničku klupu.

“Mi na političku stranku “Sloboda” gledamo kao na svaki drugi politički subjekt. Svako ima pravo u skladu sa zakonom o političkim strankama da se organizuje, ima pravo na svoje mišljenje i nemamo neki poseban komentar”,
rekao Boran Bosančić, šef Kluba DNS-a u Skupštini grada Banjaluka.

Iz “Slobode” poručuju da ne žele da budu kao druge partije. Tamo gdje drugi griješe, oni, kažu, neće.

atvbl.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *