Verbalni sukobi na posebnoj sjednici NSRS

Politika

Posebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj se raspravlja o povlačenju odluke o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH je u toku, a njen prvi dio protekao je u verbalnim sukobima poslanika opozicije i predsjednika RS Milorada Dodika.

Dodik se u paralemntu pojavio tek nakon što je Klub poslanika SDS da predsjednik RS, koji je bio inicijator donošenja odluke o referendumu, dođe na posebnu sjednicu i obrati se poslanicima.

Dodik je rekao da će se odluka o referendumu povući na neodređeno vrijeme i čekati da se vlast i opozicija poslije izbora okupe oko ovog pitanja.

– Nema ovde kukavičluka. Hrabrost se pokazuje time da nema odustajanja. Zato ćemo i pokušati treći put sa ovim referendumom – rekao Dodik.

Predsjednik Srpske naglasio je i da ne može, a da ne odgovori onima koji ga porede sa sitnim zvjerkama, aludirajuci na Šukala koji ga je nazvao “malim mišem”.

– Iznenađen sam što ste danas uopšte ovdje, da li vam je Kormakova rekla da dođete – kazao je Dodik.

Dodik je ušao u verbalni sukob sa Stanićem i Šukalom optužujući ih da samo “ganjaju novac”.

Stanića je optužio da je tražio milion maraka da pređe u SNSD, a Šukala da je otišao iz DNS kada nije dobio pare koje je tražio.

Čubrilović ga upozorio da ne raspravlja na ličnoj osnovi, na šta je Dodik rekao da voli ovu polemiku.

– Optužili ste me da sam dobio prošle izbore zbog referenduma. To je odlično, jer ćete opet biti nasukani. To samo govori koliko ne vidite koliko ste loši. Molim vas nemojte smijeniti Goveadricu do sljedećih izbora, nemoj ni ti Goveradica da podnosiš ostavku. Boriću se evo za tebe kao da si član SNSD – rekao Dodik.

– Sigurno ste zažalili što ste me zvali. Spreman sam čitav dan da raspravljam sa vama – rekao je Dodik.

Poslanik PDP, Miroslav Brčkalo, optužio je Čubrilovića “za poltronstvo” jer ne reaguje na Dodikov istup.

– Govoriti o tome ko je od poslanika gospodin, a ko cigan ili spominjati nečije žene nije primjereno jednom drzavniku – rekao je Brčkalo, nakon čega se Dodik izvinio Staniću što je kroz raspravu spomenuo njegovu suprugu i tražio od njega da joj prenese izvinjenje.

– Što se tiče cigana, nisam nikoga vrijeđao. Samo sam podsjetio da mi je moj pokojni deda, kada sam krenuo na fakultet rekao: „Sine sa gospodom gospodski, sa ciganima ciganski“ – rekao Dodik.

Predsjednik SDS, Vukota Govedarica optužio je rukovodstvo NS RS, da dozvoljava Dodiku da pravi cirkus od Skupštine.

– Vratite raspravu u normalne okvire. Predsjednik vrijeđa poslanike. Sad će opet da krene Markove konake. Vratimo se raspravi o referendum – dodao je Govedarica.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *