Dodik tvrdi da je sa Nikšićem samo “popio piće”

Politika

Predsjednik SNSD Milorad Dodik potvrdio je da je ovih dana “popio piće” sa liderom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem u Banjaluci, ali je negirao da je bilo razgovora o “ujedinjenju ljevice” u BiH.

Dodik je u utorak, nakon sastanka sa predsjednikom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem, rekao da se sastao sa Nišićem koji je došao u banjaluku i javio mu se, ali da nisu razgovarali ni o kakvom savezu.

– Bio je Nikšić ovdje i popili smo piće. Ništa posebno. Nema nikakvog političkog dogovora – rekao je Dodik, ali nije precizirao ko je inicirao sastanak.

Istakao je da je imao dobru saradnju sa Nikšićem dok je on bio premijer Vlade FBiH, a ispričao je i kako mu je jednom prilikom, u vrijeme rudarske nesreće u Zenici, ponudio dva helikoptera iz RS za evakuaciju.

– On se sada pojavio u Banjaluci, ali nismo pričali o nikakvom savezu. Poznato je da mi nismo zainteresovani da vodimo zajedničke institucije u ovom mandatu. Šta će bit nakon izbora, vidjećemo, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da SNSD podržava usvajanje modifikovanih izmjena i dopuna Zakona o akcizama te da je taj zakon već ranije trebalo da dobije podršku u državnom Parlamentu, jer je već izgubljeno, kaže, i vrijeme i novac zbog odbijanja tog akta.

Mediji su proteklih dana izvještavali o tajnom sastanku Dodika i Nikšića, ali niko do sada nije potvrdio da se taj sastanak i dogodio.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *