Banjaluka: Tužilaštvo traži pritvor za dilere heroina

Hronika

Okružno javno tužilaštvo zatražilo pritvor za Vukovića i Matijaša, koji su u srijedu uhapšeni u Banjaluci sa kilogramom heroina.

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenih – Vuković Vanja (1985.) iz Prijedora i Matijaš Nemanja (1983.) iz Prijedora, predložio je Okružnom sudu Banjaluka određivanje mjere pritvora, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” iz člana 207 stav 3. u vezi sa stavom 2. i 1. Krivičnog
zakonika Republike Srpske, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

Osumnjičeni su dana 09. avgusta u Banjaluci, u putničkom motornom vozilu marke ‘’Pasat’’, radi prodaje prevozili 944,80 grama opojne droge heroin.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti isto krivično djelo i iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna a koje je posebno teško s obzirom, na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na
slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog redauznemirenju javnosti, shodno članu 197. stav 1. tačka b. v. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *