Srbija podigla borbenu gotovost zbog situacije u Makedoniji

Region

Premijer Srbije i izabrani predsednik Aleksandar Vučić rekao je na RTS da su izvršena određena taktička pomeranja bezbednosnih snaga Srbije.

On je istakao i da građani Srbije ne treba da budu uplašeni za svoju bezbednost, u svetlu nedavnih događaja u Makedoniji.

Prema njegovim rečima: “Građani Srbije mogu mirno da spavaju, Srbija je mirna i stabilna, a borbena gotovost Vojske Srbije je podignuta tamo gde je trebalo”.

Vučić se zahvalio pripadnicima vojske i policije.

O situaciji u Makedoniji naveo je da Srbija izlazi sa opreznim izjavama.

“Pozvali smo na mir u Makedoniji, jer se on tiče i nas. Srbija je najviše od svih u regionu dobro učinila Makedoniji, a nije nam baš na takav način i vraćeno“, poručio je Vučić.

Rekao je i da je zapanjen što Albanci postaju mezimče međunarodne zajednice, kao i da je šokiran izjavama Ramuša Haradinaja, koji je po povratku u Prištinu rekao da se nije šalio da bi njegovo izručenje Srbiji značilo rat.

“I ceo svet ćuti, na najstrašnije, na najmorbidnije izjave…”, rekao je Vučić i dodao da to u Srbiji čine i “Haradinajevi Srbi”.

“Zamislite da sam ja govorio o ubistvu Albanaca, bio bih glavna vest na svakom mestu na kugli zemaljskoj. Albanci to rade smišljeno, oni rade na legitimizaciji velike Albanije“, ocenio je premijer.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *