Održana kreativna radionica u MSURS

Kultura

U okviru pratećeg programa izložbe „Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran“ koji MSURS realizuje sa “British Councilom”, danas je održana prva od dvije radionice “Ruke rade ono što srce osjeća“.

 

Program radionice za mlade osmišljen je u saradnji sa umjetnicom Sandrom Dukić u sklopu koje učestvuju učenici prvog i trećeg razreda banjalučke Gimnazije.

 

Na početku radionice „Ruke rade ono što srce osjeća“ umjetnica je učesnike upoznala sa njenim konceptom rada i raznovrsnim materijalima koji se koriste u savremenoj umjetnosti. Polaznici radionice su saznali metode i način na koji umjetnica dolazi do realizacije svojih radova i zašto prvenstveno koristi tekstil kao umjetnički medij.

 

Nakon uvodnog dijela, učesnici radionice imali su priliku da pod mentorstvom umjetnice kreiraju svoje vlastite radove, izražavajući svoj stav o savremenoj umjetnosti, feminizmu i temama rodne ravnopravnosti.

 

Cilj radionice je da mladi ljudi shvate kako kroz umjetnost mogu da se bave temama rodne ravnopravnosti, kao i svim drugim pojavama u društvu i na taj način direktno učestvuju u kreiranju stavova.

 

Druga radionica “Ruke rade ono što srce osjeća“ održaće se sutra u MSURS u periodu od 10 do 13 časova.

 

srpskainfo.com

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *