Veliki godišnji horoskop za 2018.

Magazin

Bliži se kraj godine i mnogi žele da znaju šta im naredna godina donosi u ljubavi, poslu, zdravlju…

OVAN

Dragi Ovnovi, sigurno je da ste bili pod velikim stresom zadnjih sedam godina jer je Uran, onaj koji donosi nagle i neočekivane događaje u naše živote bio u Vašem znaku tokom tog perioda, a on, napokon, 2018 godine ulazi u maja u znak Bika. Do kraja godine ova planeta će ići retrogradno i još jednom ući u znak Ovna i gaziti po poslednjim znacima , što znači da u toku kraja naredne godine stres još mogu da osećaju Ovnovi koji su rođeni pred kraj ovog znaka, dakle zadnja dekada Ovna. Ipak, još uvek ne možete tek tako da odahnete, jer planeta Pluton se nalazi u znaku Jarca i kreće direktno i ubrzano ka središtu ovog znaka, što opet aktivira naročito probleme Ovnovima druge i treće dekade.

Tokom 2017. godine mnogi Ovnovi su se suočili sa gubicima, kako lične tako i poslovne prirode ( jer Pluton ide preko njhove kuće statusa, karijere i posla) pa će 2018 godina za njih biti godina prilagođavanja na sadašnju situaciju ( Saturn ulazi u znak Jarca što znači da nemaju više podršku ovog giganta nego ih čeka sad mnogo prepreka), pa je savet za njih da se pozabave najviše svojim poslom, kao ulaganjima ili pak revizijom poslovnih ulaganja, i da što je moguće više iseku poslove koji nisu produktivni i ne donose im benefit. Jupiter, planeta koja nam daje podršku u svakom smislu, ali i novčanu, kod Ovnova ide osmom kućom smrti i transformacija pa je fokus na budžetu ili jednostavnije rečeno, pozabavite se temom gde Vam novac odlazi. Bolja situacija što se tiče novca moguća je u zadnjem kvartalu 2018. godine kad Jupiter ulazi u znak Strelca i daje podršku po vatrenim znacima naročito u vezi poslova sa inostranstvom ili pak odlaska u inostranstvo, ako imate želju za tim. Ono što je najvažnije za Ovnove je da njihov vladar Mars ove godine ide retrogradno, od 27.6. do 27.08, dakle puna dva meseca, kroz znak Vodolije, pa ovakav hod Vašeg vladara može da Vas zakoči raznim iznendanim promenama planova, koje niste očekivali i na koje niste računali, pa je savet da naročito u tom periodu budete obazrivi i da se ne upuštate u nove aktivnosti i poslove.

Najveći fokus Ovnova 2018. godine može biti na poslu, tačnije na novčanim i finansijskim preusmerenjima – gde i kako uložiti novac, kako uštediti više i kako promeniti politiku poslovanja koja je zastarela ili ne funkcioniše tj. ne daje više dobre rezultate. Ovnovi, radosna vest za vas je da ukoliko niste dobili u toku 2017 godine neki povrat Vašeg novca od dugovanja ili pak neko nasledstvo ( možda i od supružnika) najverovatnije da će se to desiti tokom naredne godine. Pazite kako i gde ulažete Vaš novac – a da ne bi puno razbijali glavu i gubili vreme, jer vreme je novac, napravite poslovnu godišnju prognozu i saznajte koji su vam najbolji periodi u toku 2018 godine za poslovna ulaganja.

BIK

Dragi Bikovi, za 2018 godinu se morate i psihički ali i u svakom drugom smislu pripremiti, jer Uran 16.05 ulazi u Vaš znak i biće u njemu narednih sedam godina. Uran donosi, pored stresa i iznenadnih događaja, potrebu da se iskreno pretresu sve oblasti života a naročito ljubavna oblast da preispitaju svoja osećanja i donesu važne odluke. Možda će to za Vas biti iznenada i možda će biti nespremni za promene, ali je sigurno krajnje vreme da se pozabavite upravo promenama na tom planu.

Jupiter, planeta mudrosti i sreće se nalazi trenutno u Vašem polju ljubavi, pa bi trebalo da iskoristite benefite ovog najvećeg od svih dobročinitelja među planetama kao podršku i dobar vetar u leđa po pitanju donošenja pravih odluka u emotivnom smislu. Interesantno je da će i Venera, zajedno sa Marsom, ove godine biti retrogradna, ali u periodu od 06.10 do 17.11 i to upravo u znaku Škorpiona, pa kako je vladarka Bika Venera planeta ljubavi moguće je da kraj godine, tj. poslednji kvartal godine bude intenzivan po pitanju emocionalnih odluka, dešavanja, strasti i tajni, nedoumica i vraćanja na stare priče sa kojima vi, Bikovi, se morate ili milom ili silom suočiti i razrešiti ih. Ukoliko se ne aktivirate sami od sebe po pitanju razrešenja svih komplikovanih priča bićete silom pokrenuti, neugodnim i stresnim situacijama. Uran je planeta koja u nama budi potrebu za slobodom, oslobođenjem i razrešenjem dubokih nezadovoljstava koja mogu godinama biti skupljana, pa iako je Bik vrlo fiksan znak i vrlo se sporo i teško pokreće na promene, upravo u narednim godinama Uran će Vas dobro prodrmati i pokrenuti. Savet je da se suočite sa svojim emocijama i razrešite ukoliko imate nedoumice u vezama kao i da donesete odluku baš po pitanju partnertsva.

U toku naredne godine dragi Bikovi moguće je da napravite veće korake u Vašim emotivnim vezama, možda da uđete u brak, naročito u prvoj polovini naredne godine, ali je moguće da uđete i u dobre partnerske – ortačke poslove koji mogu da Vam donesu veći novac. Savet je da se dobro informišete o povoljnim godišnjim periodima u toku 2018 godine u ljubavnom smislu, i da napravite godišnji ljubavni horoskop, naročito ukoliko želite staviti Vaš cenjeni potpis na neki ugovor – možda bračni a možda i poslovni !

BLIZANCI

Dragi Blizanci, napokon je Saturn, planeta karme i učenja lekcija krajem 2017 godine ušao u znak Jarca, i izašao iz znaka Strelca koje vlada Vašom kućom partnerstva. To je dobar znak, trebalo bi da Vam krene ljubav, te je učenje težih lekcija po pitanju ljubavi iza Vas! Vi ste poznati po radoznalom umu i težnji za novim učenjima i spoznajama ali ono može malo teže da ide naročito kad Vaša planeta Merkur ide unazad. Zato je dobro uvek unapred da znate kad Merkur ide retrogradno, jer Vam u tom periodu baš ne ide sve od ruke.

U toku naredne godine, to će biti od sredine marta do sredine aprila, zatim od kraja jula do sredine avgusta i u novembru, pa je savet da tada ne započinjete nikakve akcije, poslove, kupovine i ugovore. Pomračenja Sunca i Meseca ove godine uglavnom padaju po osi Lav-Vodolija pa Vama Blizancima one aktiviraju treću kuću, kuću odluka, misli ali i odnosa sa braćom i najbližim srodnicima, kao i sa komšijama. Fokus naredne godine za Vas može biti upravo na ovim temama, donošenju nekih važnih odluka, rešavanju odnosa sa bližim rođacima ili braćom i sestrama, ali i na neočekivanim selidbama. Ovo može biti dobra godina po Vas u finansijskom smislu, ali da imate na umu da je za Vas uvek najbolje da radite i ulažete u poslove koji se brzo realizuju i brzo dođete do novca, da poslove ne potpisujete na više godina, nego na što kraće vreme. Ono što još uvek tišti Blizance jeste planeta Neptun, koja će još dugo da prolazi kroz znak Ribe i kroz Vaše deseto polje, pa je moguće da imate nejasnu sliku o svom poslu, moguće i loš odnos sa šefom ili nadređenim ili pak čudan odnos koji je nedefinisan. Naravno nisu svi pogođeni ovakvom situacijom, nego najviše Blizanci druge dekade, jer Neptun tokom naredne godine upravo ide ovim stepenima.

Savet je da ne ulazite u nečiste, čudne i nedefinsane poslove, nego odmah na početku da postavite uslove i jasne granice po pitanju obaveza i odgovornosti i jedne i druge strane. Savet je za Vas Blizanci da se opustite za nove veze i avanture, a godišnja prognoza po pitanju usmerenja u nove oblasti posla i interesovanja bi vam bila neophodna i vrlo korisna , da ne lutate i gubite vaše vreme!

RAK

Dragi Rakovi, dolazi ozbiljniji period za Vas , jer u Vašem polju partnerstva, braka i odnosa će u narednoj godini boraviti pored Plutona i Saturn, obe vrlo teške i ozbiljne planete, koje traže restruktuiranje ove životne oblasti.

Ove godine upravo u periodu Vašeg rođendana će se desiti i pomračenje Sunca (13.7.) i to vrlo specifična eklipsa jer će i Sunce i Mesec biti u egzaktnom aspektu sa Plutonom (u opoziciji) što može doneti nagle završetke dugih veza ili pak iznenadne i brze brakove nakon kratkog upoznavanja. Ovo leto i solarna godina može da Vam donese velike promene i životne transformacije po pitanju partnerskih odnosa ali i porodice i roditelja, sve u zavisnosti od njihovog podznaka. Rakovima vlada planeta Mesec, pa kako je to najbrža planeta na nebu, svakako da imate velike oscilacije u emocijama tokom Mesečevog rasta i opadanja. Ove godine će se desiti dva pomračenja Meseca (31.1 i 27.7) i to mogu biti vrlo osetljivi periodi za Vas u ovoj godini. Ono što Rakovima ove godine može ići od ruke su putovanja, ona na koja odavno želite otići a sad Vam želja može biti ispunjena . Takođe je moguće da se aktivirate po pitanju inostranstva bilo poslovno bilo dugo željeni odlazak u inostranstvo na duže vreme ili iseljenje, naročito do oktobra naredne godine.

Dragi Rakovi, vrlo važna godina je pred Vama, zato bi bilo dobro da se upoznate sa najboljim godišnjim periodima za potpisivanje ili pak vađenje vize, administrativne poslove, ali i da dobijete savete kako da se pripremite za eventualna iznenadna dešavanja po pitanju emotivnih odnosa.

LAV

Dragi Lavovi, i naredne godine imate veliku aktivnost koja je prouzrokovana pre svega ulaskom Severnog Mesečevog čvora u Vaš znak, a samim tim i sva pomračenja koja se dešavaju naredne godine će se desiti po osi Lav –Vodolija, a to znači da mnogo promena krucijalnih životnih oblasti Vas očekuje tokom naredne godine.

Sve dok je Saturn prolazio kroz znak Strelca, a Uran kroz znak Ovna, vi ste imali podršku iz vatrenih znakova ovih dalekih i važnih planeta, ali od sredine maja Uran ulazi u znak Bika i ne samo da ne pruža podršku nego pravi i napet aspekt sa Suncem Lavova, što govori o mogućnosti velikih stresova naročito za pripadnike Lavova prve dekade, dakle, julskim Lavovima. Uran u napetom odnosu sa Suncem može da donese i zdravstvene probleme, često nagle i iznenadne bolesti ali ove godine Vi naročito možete biti suočeni sa iznenadnim problemima ili u blažem smislu sa promenama na poslu i karijeri. Lavovi, znamo da imate veliku potrebu da budete zapaženi, na položaju ili uspešni u svom poslu a to naredne godine može da Vam se poremeti i da to utiče i na vas u ličnom smislu ( i psihički i fizički). Tri pomračenja naredne godine se dešavaju u Vašem znaku, i sigurno je da ćete biti u fokusu i udaru planeta i događaja 2018 godine. Pomračenja donose mnogo promena, ali uglavnom ona koja u natalnoj karti aktiviraju, pa je važno svakako znati ne samo poziciju planeta po kućama nego i stepene pozicija Vaših natalnih planeta, jer pomračenja se dešavaju na jednom stepenu i ako je taj stepen i kod Vas u natalu onda to može biti jedna od najvažnijih godina u našem životu, kako u negativnom tako i u pozitivnom smislu.

Zato Vam od srca preporučujem da napravite godišnji horoskop da bi znali koja se Vaša životna oblast aktivira ovim pomračenjima te kako možete ublažiti i na najbezbolniji način reagovati na te promene. Prpeoručujem i godišnji horoskop sa osvrtom na zdravlje!

DEVICE

Drage Device, iako Vašim znakom vlada planeta Merkur i najviše zavisite od njegovog kretanja, a to znači da je pod obavezno da u toku godine znate kad on ide retrogradno, ova planeta vam uglavnom daje podršku tokom svog jednogodišnjeg ciklusa, jer se on kreće brzo i ukoliko ima nekih problema oni se brzo i reše.

Tokom naredne godine imaćete dodatnu podršku i Urana i Saturna koji će naredne dve i po godine biti u zemljanim znacima, pa ćete dobijati podršku i na duže staze kroz poslove, naročito privatne koje možete produžiti tokom naredne godine u vidu poslovanja, kao stabilne i sigurne. Ono što može da Vas muči u narednoj godini su eventualni zdravstveni problemi kako u fizičkom tako i u psihičkom smislu, jer se naredna pomračenja dešavaju po Vašoj osi fizičko-psihičko zdravlje. Naravno to sve zavisi od Vaših ličnih planeta, ali ako imate dobro u natalnoj karti postavljenu kuću zdravlja, ova pomračenja mogu da Vam donesu odlaske u inostranstvo poslovno, kao i promenu radnog mesta. Velike promene na koje već duže vreme računate i nadate se, naredna godina može da Vam donese. Kao i Blizanci, trebalo bi da obrate pažnju na hod Merkura, i da na osnovu njega prave planove za narednu godinu.

Preporučujem Vam godišnji horoskop naročito sa osvrtom na zdravlje te da pronađete najbolje godišnje periode za kvalitetan odmor, koji vam je preko neophodan, ali i da pronađete idealnu tehniku za smirenje i opuštanje.

VAGA

Drage Vage, vi ćete, kao i Bikovi, ove godine doživeti retrogradni hod svoje vladarke, pred kraj godine, ali ono što je najbitnije da znate je da se naredne godine suočavate sa ozbiljnijim astro događajem, ulaskom Saturna u znak Jarca, koji ulazi u Vaše četvrto polje, polje porodice, doma i najintimnijeg dela Vašeg života, duše, emocija i ranjivosti, jer gotovo uvek prolazak ovog gospodara prstenova kroz ovu kuću donosi teška suočavanja sa gubicima najmillijih, odlaskom ili raspadom porodice, možda odlaskom deteta u inostranstvo itd.

Ovo može da poremeti Vaš mir i sklad više nego ostalih znakova, jer Vaš mir zavisi od mira svih ukućana i njihovih života. Vi, takođe možete imati u zadnjoj četvrtini godine i suočavanje sa bivšim emocionalnim vezama, jer će Venera u retrogradnom hodu biti u Vašoj prvoj kući, pa je moguće da ona ponovo dovuče bivše u njihove živote. Ukoliko ste raščistili sa bivšim vezama, ona može da donese nezadovoljstvo i nemire koje morate sami sa sobom raščistite, da se suočite sa svojim strahovima i nesigurnostima ili pak sa izborima, koji su vama slabija strana. Ono u čemu možete da osećate blagostanje i obilje jeste novac i vrednost u nekom smislu jer Jupiter, planeta sreće i većeg novca se tokom gotovo cele godine nalazi u Vašoj kući novca pa bi trebalo da pospeši veće dobitke ali i ojača Vaš osećaj samovrednosti u poslovnom smislu da Vam da podršku da bez straha tražite povišicu i da osvestite da Vaš rad mnogo više vredi.

Drage Vage, odlučite se i ojačajte, jer će vas Saturn na to naterati i suočiti sa tim ojačavanjem a da bi to na najlakši način prebrodili uradite godišnji horoskop da spoznate kad Vas ovaj gospodar karme najviše pritišće.

ŠKORPION

Vašem znaku od oktobra 2017 godine sija Sunce svom snagom jer je Jupiter ušao u Vaš znak i donosi Vam sreću a opet sve u zavisnosti u koju ličnu kuću pada donosi i podršku u toj oblasti.

Kombinacija Sunca i Jupitera je najsrećniji aspekt, pa je verovatno vama Škorpionima krenuo posao, dobijanje vize ili dobitak posla u inostranstvu, moguće da ste krenuli da radite na svom duhovnom uzidzanju, da učite nešto što odavno želite za svoju dušu ili pak dobili veći novac. Ova podrška Jupitera traje do početka novembra 2018. godine kad Jupiter ulazi u znak Strelca pa ćete opet imati podršku u smislu novca i ulaganja, te svih transakcija i finansijskih poslova od ove dobroćudne planete. Uran od maja 2018 godine ulazi u Vaše polje partnerstva i to je ono što može najviše da muči Vas strastvene Škorpione, nagli raskidi, prekidi, želja za slobodom i raščišćavanjem nerazrešenih situacija. Škorione može mnogo emotivno da boli prekid, više nego ostale znakove, pa naredne godine po tom pitanju neće biti lake za Vas. Ono što je dobro što sad imate podršku i Saturna, da ostanete dosledni svojim odlukama i da stanete iza svojih reči delima. Saturn, koji će Vama biti, zajedno sa Plutonom u trećoj kući, moguće da Vam donese prekide ili teškoće sa bližom familijom, rođacima, da imate problema sa komšijama ili uopšte u komunikaciji. Venera će krajem godine krenuti retrogradno baš iz Vašeg znaka, a Vaš vladar Mars će hodati unazad puna dva meseca tokom leta, pa je to siguran znak vraćanja na bivše veze, suočavanje sa krajem, pokušajima pomirenja, ali kako Mars ide unazad kroz znak Vodolije to će biti kvadratna veza sa Suncem Škorpiona (napet, neugodan aspekt ove dve planete), moguće bude i svađa, ispada, i napetih situacija, koje ne idu u prilog Škorpionima, pripazite srce dragi Škorpioni…

Napravite ljubavni horoskop ali i zdravstveni jer srce i ljubav uvek idu zajedno!

STRELAC

Dragi Strelčevi , vi ste, najverovatnije najsrećniji znak ove godine, jer Saturn izašao iz Vašeg vidokruga, a Jupiter ulazi krajem godine u znak Strelca…šta reći, možete da odahnete!

Dolazi Vam vreme sreće, već od leta ali pred i pred kraj godine sigurno. Interesantno je za Vas Strelčeve što imate podršku i Severnog Mesečevog čvora pa i pomračenja koja se dešavaju u Vašoj devetoj kući, mogu da vam daju vetar u leđa u duhovnom radu, u inostranstvu i sa strancima, da putujete i istražujete najudaljenije predele naše lepe Zemlje. Kako Uran aktivira Vaše šesto polje, moguće su promene radnog mesta, ali to Vama Strelčevima neće teško pasti. Vreme je da krenete napred, jer ste dugo bili zakočeni. Neptun i dalje hoda Vašom kućom doma, ali kako je ova planeta već dugo ovde, verovatno ste se navikli na čudna dešavanja po pitanju kuće i porodice, a kako vi Strelci pripadate promenljivim znacima, brzo se oni izvlačite iz spletki i neugodnih situacija jer uvek imate svoje više ciljeve i ne opterećujete se prizemnim stvarima.

Za narednu godinu napravite prognozu, da bi unapred isplanirali svoj život ili barem fokusirali određene ciljeve, da bi istrasirali neke od mnogih staza koje su vam u planu…

JARAC

Dragi Jarčevi, kreće ozbiljan period za Vas, period suočavanja sa ograničenjima i odgovornošću.

Saturn, planeta karme i gospodar prstenova zvanih vreme je ipak vladar Vašeg znaka, što će reći svoj na svome, pa Vi zapravo u naredne dve i po godine možete da dobijete počasti, zasluge i napredak u karijeri ( mlađi Jarčevi da uđu u brak), možete da shvatite ozbiljnost visokog položaja u društvu i da prihvatite pozicije najvišeg reda, ukoliko ste zaista predano radili zadnjih godina, ne samo za društvo nego i na sebi i svom razvoju. Jarac je znak koji upravlja sistemom, državom i vezuje se za politiku, za status u društvu i poštovanje, pa to znači da se do uspeha ne dolazi preko noći a da je za uspeh važan red i disciplina. Vi to znate najbolje, od svih zodijačkih znakova, samo je pitanje koliko ste bili opterećeni tokom prethodnog perioda, koliko ste bili povezani sa porodicom i da li imali podršku svojih tj. da li ste zanemarivali sve ostale obaveze. Od svega toga zavisi sad i šta će Vama vaš vladar doneti.

Jarac važi kao najhladniji znak u smislu emocija, ali naravno da sve zavisi od ostalih planeta u natalu, pa Jarčevi mogu da budu surovo ambiciozni ali i vrlo racionalni, stabilni i smireni ljudi, koji svojim iskustvom grade sledeće poteze i sigurno dolaze do vrha kad tad, u vremenu. Jupiter podržava znak Jarca dok god je u znaku Škorpiona, Neptun dok god je u znaku Ribe a Uran dok je u znaku Bika u koji ulazi od maja 2018 godine. Pluton, planeta destrukcije i transformacija je već duže vreme u Jarcu, a to Vas tera da i dalje radite na restruktuiranju svog života, sve u zavisnosti od Vaših ličnih planeta i natalne karte.

Zato je dobro da napravite godišnje prognoze za narednu godinu i upoznate se sa kretanjem Saturna po vašoj natalnoj karti da bi mogli isplanirati svoje akcije da budu maksimalno uspešne i produktivne.

VODOLIJA

Drage Vodolije, Vaši vladari Saturn i Uran ( sve u zavisnosti kojem tipu Vodolije pripadate preovladava jedan od ovih vladara ) ove godine menjaju znak !

Saturn je već promenio znak krajem 2017 godine, dok Uran menja u maju 2018 godine. Svejedno dolazi do energetskih promena kod Vas Vodolija i fokusa Vašeg interesovanja, a to znači da ćete biti više usmereni u racionalne, zemaljske poslove nego mentalne i duhovne, jer i Saturn i Uran ulaze u zemljane znake. Za Vas je interesantan retrogradni hod Marsa tokom leta preko Vašeg znaka, ali ono što je vrlo bitno je da se sva Lunarna pomračenja, tj. Mesečeve eklipse dešavaju u znaku Vodolije. To znači da Vas one pokreću u emocionalnom smislu te se spremite na velike i duboke transformacije i događaje koji se dešavaju oko pomračenja. Vreme je da shvatite da ide period u kome morate doneti odluke o zajedničkom životu, da se okrenete ovozemljaskim stvarima i da pronađete srodnu dušu. Ovo je idealna godina da pišete i živite novo životno poglavlje, zvano život udvoje. Po tom pitanju ovo je za Vas presudna godina i savet da je se samo na to skoncentrišete jer je moguće da budete u situaciji da Vaš partner radiklano menja odnos prema vama u nameri da vas natera da birate između raskida ili života udvoje.

Vreme je da se pozabavite poslovima kao što je renoviranje kuće, kupovine zemljišta, planiranja zajedničkog života i svih realnih stvari koje nosi život u dvoje. Napravite godišnju ljubavnu prognozu ali i poslovnu, da bi mogli precizirati u kom pravcu da krenete tokom naredne godine.

RIBE 

Vama, drage Ribice, je zadnje dve i po godine planeta Saturn sedela na glavi, tačnije u desetoj kući, kući posla i karijere, i učila Vas suočavanju sa realnošću, koju Vi baš ne volite.

Saturn u Jarcu ove godine donosi lakšu situaciju jer Vam ulazi u jedanaestu kuću, a Jupiter u Škorpionu takođe podršku preko vodenih znakova, to znači da se Vama, vaš vladar Jupiter nalazi u devetoj kući i daje Vam veru i želju za novim uverenjima i pozitivnim stavom. Uran koji ulazi u znak Bika takođe pravi skladan odnos sa Vašim znakom Ribe, koji će od maja zapravo ući u Ribovsku treću kuću. Ovo će Vama dati mnoge nove ideje, želju za reformacijom misli i pre svega buđenje iz sna koji često u svojim mislima živite . Vreme je da se Vaš umetnički, kreativni um probudi i da se pokrenete u iskorištavanju svog neobičnog načina razmišljanja i da Vam on donese i materijalnu dobit. Tokom leta pomračenje Sunca će biti u znaku Raka, a zapravo u Vašoj petoj kući, kući ljubavi i emocija i verovatno tokom leta i pokrenuti Vaše more emocija i ljubavi koji živite , da podelite sa nekim. Vreme pravih ljubavi može biti baš leto 2018 godine, kad Sunce na nebu zajedno sa Mesecom bude u znaku Raka, Jupiter u Škorpionu i dobrom odnosu sa Suncem Riba, idelano vreme za nove početke, i ako ste već sad ušli u neku vezu, ovaj početak može da se odnosi na novi život udvoje . Ribe, uživajte dolazi vaše vreme ljubavi i sreće .

Naravno da preporučujem ljubavni godišnji horoskop da možete isplanirati vaše neobične puteve i planove, da bi fokusirali barem neke i na kraju godine i uspešno priveli kraju.

Izvor: Astroključaonica; astrolog NATAŠA PANIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *