“Procurile” fotke Samsungovih perjanica S9 i S9+

Magazin

Iz kompanije Samsung najavili su da će perjanice S9 i S9+ službeno predstaviti na “Mobile World Congressu” u Barseloni. Pa ipak, fotke su već “procurile” u javnost.

Osim informacija o datumu predstavljanja, ali i tizera u kom se naglašava poboljšanje kamera, iz Samsunga nisu objavili nikakve dodatne informacije o “devetkama”.

No, zahvaljujući Evanu Blasu, novinaru čije su informacije pouzdane, već sada znamo većinu noviteta koje će doneti ovi uređaji. Galaxy S9 i S9+ dizajnom se neće previše razlikovati od svojih prethodnika i imaće OLED ekrane dijagonale 5,8, odnosno 6,2 inča, uz malu ivicu oko ekrana.

Međutim, modeli iz Galaxy S serije više se neće razlikovati samo po veličini ekrana, već i po hardveru pa će tako S9 imati 4GB RAM-a i 64 GB prostora za skladištenje podataka, dok će S9+ imati veću količinu operativne memorije (6 GB) i dvostruko više prostora za skladištenje podataka. Razlika će, naravno, biti i u cijeni.

Oba modela pokretaće nova generacija Qualcommovog Snapdragon procesora (845) na američkom i kineskom tržištu, dok će na ostalim telefonima imati Samsungov Exynos 9810 procesor.

Blas objasnio je i na šta se odnosi tizer nadolazećih telefona u kom Samsung najavljuje novitete koje se tiču kamere, pa će 12 MP kamera imati promjenjiv otvor blende (f/1,5 i f/2,4), a imaće mogućnost snimanja “super sporih” video zapisa.

Model plus imaće i drugu 12MP kameru sa zadnje strane, a ispod kamera nalaziće se senzor za otiske prstiju, dok će se prednje strane nalaziti 8 MP kamera za pravljenje selfija.
Od ostalih noviteta treba spomenuti i stereo zvučnike, a dobra vijest za sve koji razmišljaju o kupovini ovih telefona jeste da neće morati mnogo da čekaju na njihov dolazak na tržište nakon predstavljanja. Prodaja navodno počinje 16. marta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *