Elvis Prisli izvršio samoubistvo?

Magazin

Prisila Prisli, bivša supruga kralja rokenrola Elvisa Prislija, izjavila je u televizijskom intervjuu za kanal HBO šokantnu tvrdnju da je njen muž “svjesno sebi oduzeo život”.

Novi dokumentarac o životu kralja roka Elvisa Prislija uskoro će ugledati svjetlo dana, a uoči premijere na HBO-u njegova bivša supruga Prisila je u televizijskom intervjuu otkrila činjenice koje su šokirale obožavaoce, piše engleski “The Miror”.

Ona je rekla da je Prisli svjesno sebi oduzeo život kada je umro od srčanog napada povezanog sa drogom.

– On je znao šta je radio do posljednjeg momenta. Njegova zavisnost bila je veliki problem, koji ga je djelimično gurnuo u smrt. Pokušavali smo da ga odvojimo od droge, ali on je Elvis, njemu niko ništa nije mogao narediti. Porodica nije mogla ništa da uradi da ga spasi od droge niti od depresivnih misli – rekla je Prisila.

Nedavno su pronađena i pisma koje je navodno slavni muzičar napisao svom menadžeru Džou Espositu, u kojem piše da mu je dosta svega.

U dokumentarcu se navodi kako je Prisli sebi oduzeo život kada je popio veliku količinu tableta protiv bolova.

Prisila krivi američku vojsku za Elvisovu zavisnost, jer je, kako je rekla, tokom služenja vojnog roka uzimao tablete kako bi ostao budan na straži. Tako je počela njegova priča s zavisnošću.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *