Emir Kusturica dobio ključeve Metepeka

Magazin

Režiser Emir Kusturica i “No smoking orkestra” svirali u Meksiku. Novu godinu Kusta i NSO dočekaće u Portu, na gradskom trgu, sa 200.000 ljudi.

Posle projekcije njegovog posljednjeg filma “Na mlečnom putu” na Londonskom filmskom festivalu i izuzetnih kritika koje je dobio u engleskoj štampi, slavni režiser Emir Kusturica se sa svojim “No smoking orkestrom” uputio u Meksiko. Tamo su održali dva koncerta na festivalu svjetske muzike – jedan u Metepeku, a drugi u Meksiko Sitiju. Oduševljena publika u oba grada pjevala je uglas refrene pjesama iz Kustinih filmova, ali i ostale numere NSO. Kusturica, koji je postao počasni građanin u gotovo svim većim gradovima Južne Amerike, ovoga puta dobio je ključeve grada Metepeka.

Život filma “Na mliječnom putu” i koncerti NSO ukrštaće se u naredna dva mjeseca. Već u novembru, Kusturica sa bendom nastupa u Kremlju i Sankt Peterburgu, nakon čega nastavljaju latinoameričku turneju koncertima u Buenos Ajresu, Mendozi, Rozariju, Montevideu, Santijagu… Promocija novog albuma odvijaće se paralelno sa prikazivanjem filma u 20 zemalja. Novogodišnju noć Emir Kusturica i “No smoking orkestra” dočekaće u Portu, na centralnom gradskom trgu, gdie će svirati pred 200.000 ljudi, koliko se očekuje. Iduće godine u martu, nastaviće turneju u Kini, Koreji, Japanu, Australiji i Novom Zelandu.

Novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *