Trio “Mandili”: Tri mlade Gruzinke pjesmom i šarmom osvojile svijet (VIDEO)

Magazin

Njihova popularnost odavno je prešla granice Gruzije i njihove pjesme se sve više slušaju u Rusiji, baltičkim zemljama, Zapadnoj Evropi, Americi i Australiji. A sve je počelo sa jednim video-selfijem…

Tri vesele i iskrene gruzijske djevojke nisu mogle ni da sanjaju o tako zapanjujućem uspjehu. One su snimile video-selfi na pjesmu “Apareka” i postavile je na kanalu YouTube. Potpunom naivnošću, nevjerovatnom iskrenošću, ali i nevjerovatnom harizmom u nastupu, ovaj video je za nekoliko dana stekao milione pregleda.

U početku je malo ko mogao da prepozna jezik na kojem pjevaju: “Zna li iko odakle su one? To su Srpkinje? Ja ne razumijem ni riječi, ali mi se plače od njihovog pjevanja!”-glasili su neki od prvih komentara.

A one su pjevale tradicionalnim napjevom, karakterističnim za gorske krajeve regije Hevsureti na sjeverozapadu Gruzije, koji potiče još iz antičkih vremena. Ovo pjevanje je usavršeno kroz crkvene horove Gruzijske pravoslavne crkve i predstavlja usmenu i nematerijalnu kulturnu baštinu svijeta koju je priznao i UNESKO.

{youtube}SwjzfyX39JQ{/youtube}

Do sada je njihov video pogledalo više od 20 miliona ljudi, a Trio “Мandili” (mandili-zavjesa,gruz.)je postao poznat u cijelom svijetu i njihova milionska vojska obožavalaca nastavlja da raste iz dana u dan. Publiku su osvojile anđeoskim glasovima, ljepotom, spontanošću i šarmom.

Trio “Mandili” čine tri prelijepe djevojke iz Gruzije – Tatija Mgeladze, Šorena Ciskarauli i Ana Činčarauli.

Ove godine Trio “Mandili” je snimio svoj prvi album “With Love”, a to nisu samo prazne riječi u naslovu. Nošene ljubavlju prema muzici i ljudima, ove djevojke nastupaju po cijelom svijetu. Imale su već nekoliko solističkih koncerata i turneja i učestvuju na prestižnim festivalima.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *