Kreativni vrtlog “Vortex” okupio regionalne tattoo majstore

Magazin

Tetoviranje je danas jedno od najatraktivnijih i najunosnijih zanimanja, a vjerovatno i vi poznajete više ljudi koji imaju, nego onih koji nemaju tetovažu.

 

Ipak, o samoj sceni i domaćim tattoo artistima malo se zna izvan profesionalnih krugova.

 

Jedan od trenutno najtraženijih domaćih majstora za tetovaže je Miroslav Pavlović iz Banjaluke, koji već godinama strpljivo gradi blistavu karijeru, a odnedavno je i član međunarodnog tattoo kolektiva Vortex.

 

Iako relativno mlada organizacija, Vortex čine međunarodno priznati majstori, a nedavno su se javnosti predstavili na prvom seminaru u Beogradu.

 

 

Sa konceptom kolektiva Vortex upoznao nas je jedan od osnivača, takođe tattoo majstor Ivan Stevanović Ekser.

 

“Vortex je energija naše umjetnosti, našeg načina života, našeg druženja, prijateljstva, putovanja i učenja. Vortex je vrtlog koji će da uvuče svakoga ko dijeli naše vrijednosti. Želja mi je da Vortex postane jedna od najvećih tattoo porodica na svijetu, koja će stajati iza najuglednijih konvencija na Balkanu i Evropi, a koja će privući artiste sličnog senzibiliteta iz cijelog svijeta”, kaže Ivan za Mondo.

 

Ideja o osnivanju kolektiva i održavanju seminara rodila se prije godinu dana, a realizovana je nedavno, kada su se u Beogradu okupili neki od najboljih majstora iz regiona, kao i učesnici koji tek uče da tetoviraju.

 

Na trodnevnom druženju mladi tattoo majstori čija karijera tek počinje imali su priliku da saznaju brojne tajne zanata od vrsnih umjetnika iza kojih su godine iskustva. Razgovaralo se o različitim tehnikama, iskustvima, novim trendovima, sigurnosti na radu.

 

 

Jedan od predavača bio je i naš sugrađanin Miroslav Pavlović, koji kaže da je prvo Vortex druženje premašilo njegova očekivanja.

 

“Prvi put sam se našao u ulozi predavača, pa možete da zamislite koliko sam na početku bio uzbuđen, a na kraju prezadovoljan cijelom pričom. Ivan se potrudio da sve maksimalno ispoštuje, sve je bilo ispunjeno pozitivnom energijom. Na samom seminaru bilo je riječi o širokom spektru tema – od tehnike, higijene na radu, do marketinga i poslovne strane ovog zanimanja. Studenti su bili odlični, produktivni i motivisani, a i talenat je neupitan. Posebno mi je drago što je veliki dio vremena utrošen na praktičnu stranu. Nakon ovog događaja svi smo veoma motivisani da radimo još više i bolje i gradimo regionalnu tattoo scenu. A motivacija je, pored vještine sljedeća najvažnija stvar”, kaže Pavlović za Mondo.

 

On ističe da su saradnja i timski rad ključni za uspjeh i napredak.

 

 

“Dešavanja poput ovog seminara su jako važna, jer uz dobru saradnju i timski rad kvalitetnih umjetnika mogu se napraviti zaista velike stvari. Od izuzetnog je značaja da tattoo umjetnici razmjenjuju iskustva i uče jedni od drugih. Jedino tako se postaje sve bolji i bolji. Svaki novi kvalitetno urađen i promovisan rad može da bude karta za nešto novo, bolje, drugačije…“, dodaje naš sagovornik.

 

Miroslav ističe da Vortex ima mogućnost da postavi nove standarde u tetoviranju.

 

“Da biste postavili standard u nečemu, morate da ponudite nešto sasvim novo, nešto što niko do sada nije uradio. Znanje, iskustvo i vještinu imamo, a sve ostalo možemo postići timskim radom, jer – zajedno smo jači”, dodaje.

 

Miroslav Pavlović se tetoviranjem bavi od 2012. godine, a jednako mu je teško da prebroji tetovaže koje je uradio drugima, kao i one koje ima na sebi. Preferira tzv. Black & Gray realizam stil, a dobitnik je i nekoliko vrijednih međunarodnih priznanja za svoj rad.

 

Na fotografiji je nagrada za osvojeno drugo mjesto u best of Black and Grey kategoriji na konvenciji u Offenburgu.

 

Radove i kontakt informacije potražite na FB i Instagram profilima.

 

 

Više o Vortexu saznajte na OVOM LINKU.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *