Martin: Kraj “Game of Thrones” u knjizi će biti drugačiji

Magazin

Dok su milioni fanova “Game of Thrones” nezadovoljni završnicom megapopularne serije, autor George R. R. Martin otkriva kako će kraj knjige biti drugačiji.

 

Fanovi su najviše iskritikovali sudbine likova koje su pratili proteklih osam godina. Sudeći prema komentarima koji kruže internetom, najveće razočarenje im je priča o majki zmajeva Daenerys, nezaslužena pozicija kralja šest kraljevstava za Brana, kao i sudbina Jona Snowa.

 

Martin u svom blogu piše kako se kraj knjige “Game of Thrones” neće podudarati s krajem HBO-ove serije.

 

“Nemojte zaboraviti da ja radim u potpuno drugačijoj sredini od Davida i Dana. Oni su imali šest sati za finalnu sezonu, a ja očekujem da će moje posljednje dvije knjige popunitii 3.000 stranica. Ukoliko bude potrebno još stranica, dijelova i scena, ja ću ih dodati. Postoje dijelovi koji nikada nisu dospjeli na ekran i likovi koji su umrli u seriji, ali i dalje žive u knjigama. Čitači će barem saznati šta se desilo s Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny i njenom svinjom, Skahhazom Shavepate, Arianne Martell, Darkstarom, Vistarion Greyjoyjom, Ser Garlanom, Aegonom VI i mnogim drugim likovima koje gledaoci nisu imali šansu upoznati. I da, biće tu i jednoroga. Kako će završiti, pitaju se ljudi. Isto kao u seriji? Drugačije?”, napisao je Martin.

 

On se u svom blogu prisjeća i kako je sve počelo kada je prvi put upoznao reditelje Davida Benioffa i D. B. Weissa.

 

“Prošla je gotovo decenija otkako smo se sastali u Palmu u Los Angelesu. Nisam mogao ni zamisliti kako je to početak putovanja koje će promijeniti moj život. Radio sam i prije priče za televiziju i filmove. Nikako nisam mogao pretpostaviti da će ova biti drugačija, da će postati jedna od najuspješnijih serija u istoriji HBO-a, osvojiti brojne Emmy nagrade, postati najpopularnija serija na svijetu i transformisati grupu talentovanih i nepoznatih glumaca u velike zvijezde”, kaže Martin.

 

Posljednja epizoda “Game of Thrones” emitovana je 19. maja na HBO-u. Martin nije bio dio finalne sezone na kojoj su radili sami reditelji, bez njegovog scenarija. On je radio na završetku knjige, a još nije poznato kada će biti izdata.

 

Klix

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *