Festival dugometražnog filma od 30. maja do 1. juna u Delti

Magazin

Festival dugometražnog filma pod nazivom “Filming the Other“ biće održan od 30. maja do 1. juna u bioskopu Sinestar u tržnom centru „Delta planet“.

 

Vizart Film iz Banje Luke je pokrenuo ovaj projekat, kako su istakli – sa idejom da pruži podršku mladim, kreativnim ljudima od 18 do 30 godina, da realizuju svoje ideje, umreže se sa kolegama iz ostatka zemlje i obogate svoja portfolia radovima koji će im pomoći u izgradnji karijere.

 

„Istovremeno, njihov kreativni potencijal i film kao važna umjetnička platforma će služiti za upoznavanje sa pozitivnim aspektima kulturne različitosti, kao pokretači na dublje razumijevanje, empatiju i uvažavnje razlika među nama“, istakli su organizatori.

 

Filmovi koje će banjalučka publika imati priliku da pogleda su: Srbenka, Nebojše Slijepčevića; Druga strana svega, Mile Turajlić; Teret, Ognjena Glavonića; Okupacija 1968, producenta Petera Kerekeša; i Chriss the Swiss, Anje Kofmel. Neki od autora i producenata filmova će takođe učestvovati u ovom programu i sa njima će se voditi moderirani razgovori nakon projekcija.

 

Projekcije će biti besplatne i otvorene za sve zainteresovane.

 

Stručni žiri će odabrati tri ideje koje će ući u fazu produkcije. Produkcija će se odvijati u ljetnim mjesecima, a premijera tri kratka dokumentarna filma nastala u sklopu projekta biće održana u novembru u našem gradu.

 

Festival dugometražnog filma održava se u okviru „Proljeća u Banjaluci“.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *