Ruski blokbaster “Viking” pred banjalučkom publikom od 6. aprila

Magazin

Film Viking reditelja Andreja Kravčuka premijerno će biti prikazan 6. aprila u banjalučkom multipleksu Palas, potvrdila je portparol Marina Popović portalu Istinito.

Impresivno filmsko ostvarenje koje je za kratko vrijeme oborilo rekorde gledanosti i izazvalo ogroman interes širom svijeta donosi motive iz 12. vijeka i priču o knezu Vladimiru, njegovom usponu na vlast i prevođenju Stare Rusije na pravoslavnje. Glavnu ulogu u filmu igra Danila Kozlovski.

“Naš film je priča o princu koji je stvorio rusku državu. Njegovi preci su došli iz Skandinavije. Mi govorimo o našim korjenima, o onima koji su uspjeli da ujedine narode i stvore su novu zemlju. U njihovim venama tekla je ne samo krv Slovena, već i Vikinga. Mi želimo da napravimo zabavan i spektakularan film zasnovan na ozbiljnoj ljudskoj drami, želimo da ispričamo priču o rođenju ljudske duše. I rođenju jedne države”, rekao je Kravčuk.

Film o ruskom knezu Vladimiru, čije snimanje je koštalo 20 miliona dolara, probio se među deset najgledanijih filmova u svijetu (što se dogodilo prvi put u istoriji ruske kinematografije), a više od 60 zemalja je otkupilo prava za njegovo prikazivanje.

„Izuzetno je dobro što su desetine zemalja ocijenile film ’Viking’ i kupile prava za njegovo prikazivanje. To je veliko priznanje kada je riječ o kvalitetu filma, ali i dokaz velikog interesovanja za rusku istoriju. Nema sumnje da će prikazivanje u inostranstvu doprinijeti većem finansijskom uspjehu filma“ citira agencija TASS producenta Konstantina Ernsta.

Sinopsis:

To je bio svet nestvarene i veličanstvene prirode, gde je čovek bio slab i obožavao je prirodu da bi se održao u životu. Surovi predeli fjordova i beskrajna snaga Ledenog okeana razvijala je u starosedeocima osećaj samopoštovanja i želje da budu dostojni ovog sveta. Ta strast ih je održavala u ovim krajevima Zemlje. Tako su postali Vikinzi.
Iz vremena teških mačeva i tamnih zakona krvi, kada je pritisak velikog haosa davao povod za heroje. Iz Srednjeg veka dolazi nam priča koja je promenila Rusiju zauvek…
Kijevska Rusija, krajem 10. veka… Nakon smrti oca, vladara Kijevske Rusije, mladi knez je prinuđen na izgnanstvo. U izgnanstvu okuplja vojsku nadajući se da će ponovo osvojiti Novgorod ali se na tom putu suočava sa moćnim Vizantijskim snagama.

{youtube}K_heTw165A4{/youtube}

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *