Ubila napasnika jer je pokušao da je siluje

Region

Darko Keleminović je Ivu Tadić u svoj stan navukao pričom kako ju je spasao od silovanja i prodaje u belo roblje.

Studentkinja novinarstva Iva Tadić (21) je 10. avgusta u Zagrebu ubila Darka Keleminovića (48), višestruko osuđivanog silovatelja, nakon što je on u svom stanu pokušao da je siluje. Ubistvo se dogodilo u zagrebačkom naselju Nova Vesa, a devojka je svojom potresnom pričom pred sudom uspela da ubedi vlasti da do kraja postupka ne treba da ostane u pritvoru.

Keleminović je Ivu u svoj stan navukao pričom kako ju je spasao od silovanja i prodaje u belo roblje, a ona je znatiželjno želela da sazna da li je sve to istina, pa je pristala da uđe u Darkov stan.

– Pristala sam da uđem u njegov stan. Nije govorio da ćemo ostati. Otključao je vrata. Sela sam na ivicu kauča. Imala sam odeću i torbu preko ramena. Torbu nisam ni skidala jer sam mislila da se nećemo zadržavati. Uzeće novac, ustaću i idemo iz stana. Nakon što je otišao u sobu, nije mi bilo ništa sumnjivo. Vraća se, seda za sto. On priča da nisam ni svesna koju sam opasnost izbegla. Opisao mi je detaljno kako se devojke prisile da to počnu da rade. Pita me da li ja kapiram koliko je to strašno – izjavila je Iva tokom saslušanja.

– Odgovaram sa “da”. U tom trenutku mene zanima ko me prati. Jesam li bila u opasnosti. Pitam ga, ignoriše moje pitanje. Pita me da li ja shvatam i kad ja odgovaram s da, on mi kaže da on misli da ja to ne shvatam i “da se to tebi treba surovo pokazati”. I na to se diže, otkopčava šlic, vadi penis u erekciji i stavlja ga pred moju facu. Samo ga je izvadio – govori okrivljena devojka.

Iva je tokom saslušanja dodala da je Darko očekivao da ga ona oralno zadovolji, čemu se naravno, suprotstavila.

Nakon nekoliko minuta prepiranja, Darko je počeo da devojku udara. Iva je tokom saslušanja istakla kako je mislila da to neće preživeti, bez obzira da li ga oralno zadovolji ili ne.

Tokom mučne rasprave sa Darkom, Iva se setila da u svojoj torbi ima nož za samoodbranu.

U torbici mi je bio nož za samoodbranu. Ponovo mi prilazi. Više nema nikakvog filozofiranja… Odbijam, uhvatio me za kosu, i dalje je na meni, počinje me mlatiti, tući. Meni je jasno, upravo pokušava da me siluje. Možda hoće da me proda nekome za prostituciju. Ja ne znam s kim sam. Rekao je u jednom trenutku da je bio u zatvoru, nepravedno optužen za nešto. U stanu gde niko ne zna da se nalazim tuče me, ne malo. Mene je toliko strah, pokušavam ga odgurnuti, to ne ide. “Molim te pusti me, neću nikome ništa reći”, guram ga od sebe, a on nastavlja da me bije, pokušava da mi nabije ku*ac u usta” – dodala je Iva.

Nakon te scene, Iva je odlučila da mora nešto da preduzme.

On bi mene zaklao. Čak da se iskobeljam i pobegnem, šanse da on meni uzme nož su ogromne. Jednostavno, ja nemam drugog izbora. Naravno da nisam mislila da ga ubijem. Da mogu zvati policiju, Hitnu da mogu zvati, ljude. Ja sam ga ubola, svesna sam toga, izvadila sam nož. Ali, on mene i dalje nastavlja da bije. I ja njemu kažem: “Ubošću te još jednom! Ubošću te dvaput. Umrećeš”. Na to on pogleda, lokva krvi, tamo gde su našli telo. On je pao i ne miče se. On hropće, proizvodi neki zvuk sličan hrkanju. Meni je jasno da je živ. Videla sam koja je lokva krvi, on je onesposobljen. Moram zvati Hitnu i policiju. Zovem 92, ili 94, na kraju zovem 911 i da me spoje s Hitnom i policijom, i kažem im da me čovek pokušao silovati i da sam ga ubola. Nakon toga me pitaju adresu, a ja ne znam adresu… Pitam ljude dole, držim telefon i pitam ljude dole koja je adresa. Spojili su me s Hitnom i policijom, Hitna dolazi, on je živ, on hropće. Hitna i policija su pred vratima. Moraće da provale vrata, nemam ključ, morate provaliti vrata, čovek umire. Pita se dozvola da se provale vrata. Dok su oni pred vratima, pipam ga po ruci jer je prestao hroptati. Ima puls, možda umire, krvari. Tražiću ključ po pantalonama, provaljuju Hitna i policija, policija me odvaja od njega, policajac mi je rekao da odložim nož na ormarić. Hitna je bila s Darkom. Nisam znala da je mrtav. Kad sam ga ubola, još je bio živ. On je umro u trenutku dok sam ja njemu napipala puls i provalila vrata – završava devojka koja je ovim iskazom o dramatičnom subotnjem jutru na Novoj Vesi 11 uspela da uveri sud da nije nužan njen ostanak u pritvoru.

 

telegraf.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *