“Pala” tona marihuane, hapšenje “škaljaraca”

Region

Crnogorska policija jutros je imala pune ruke posla. Uhapšeno je sedam osoba, iz tzv. “škaljarskg klana”, i zaplijenjeno 982 kilograma marihuane, 1,7 kilograma heroina i tri kilograma smjese za uvećanje mase droge.

U akciji kodnog imena “Trik” presječen je lanac ulične prodaje droge u Podgorici, a paralelna akcija “Boka” rezultirala je zaplijenom veće količine municije

U crnogorskoj prijestonici je uhapšeno pet osoba, a krivične prijave su podnijete protiv još dvije osobe koje se od ranije nalaze u zatvoru zbog istog djela.

Prijave su podnijete su protiv danas uhapšenih Ndue Pepaja, Đerđa Junčaja, Violete Junčaj, Vaselja Junčaja i Semir Akšabanović, kao i protiv Leona Gojčaja i Đona Junčaja koji se već nalaze u zatvoru.

U Podgorici su takođe u okviru druge akcije zbog nelegalnog posjedovanja oružja uhapšene dvije osobe. Automatsku pušku sa dva puna okvira, podgorička policija je na osnovu operatinvnog saznanja našla zakopanu na Koniku. Ona je proslijeđena Forenzičkom centru radi vještačenja, kako bi se utvrdilo da li je korištena prilikom neke egzekucije, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Takođe postupajući po operativnim saznanjima, podgorička policija je jutros pretresla stan i druge prostorije koje koristi Slavko Živković. Tom Prilikom pronađena su dva pištolja, 193 komada municije različitog kalibra, sporogoreći štapin i 12 klasova eksploziva.

Živković je uhapšen i biće priveden nadležnom tužiocu.

Osim akcija u Podgorici, u Kotoru je nastavljena akcija “Boka”, u okviru koje se u stambenom kompleksu – zvanom Pentagon pretresaju stanovi koji pripadaju članovima škaljarskog klana.

Pretresen je stan Igora Dedovića, njegove majke Vojke, njegovog tasta Gracije Petrovića, zatim stan Dalibora Tomovića zvanog “Daba” i stan Aleksandre Đurić, žene pokojnog Dalibora Đurića.

I tokom vikenda podgorička policija kontrolisala je bezbjednosno interesantne osobe i objekte u kojima oni borave, pa je tako pretresla stan i druge prostorije koje koristi Dragan Ilić (35). Tokom pretresa pronađena je veća količina municije različitog kalibra, okviri od pojedinog oružja i određena količina eksploziva.

(Vijesti)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *