Na privatnoj parceli pronađeno 20 tona toksičnog otpada

Region

Dvadeset tona toksičnog otpada pronađeno je zakopano na privatnoj parceli na području Obrenovca, ali je ekološka katastrofa izbjegnuta, saopšteno je iz Ministarstva zaštite životne sredine Srbije.

“Osnovano se sumnja da je riječ o opasnom otpadu koji je visoko toksičnog dejstva i koji može izazvati ozbiljne posljedice po životnu sredinu, zdravlje i bezbjednost ljudi i ukupan biodiverzitet”, navode iz Ministarstva.

Resorno ministarstvo su o pronalasku opasnog otpada, koji je bio protivzakonito zakopan, informisali Bezbjednosno-informativna agencija /BIA/ i Osnovno javno tužilaštvo Obrenovac, koji su izvrišili uviđaj.

Ministarstvo će u saradnji sa BIA, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Osnovnim javnim tužilaštvom o okolnostima izbjegnute ekološke katastrofe sutra informisati predstavnike medija, najavljeno je u saopštenju.

O detaljima ove akcije javnost će biti informisana na licu mjesta, gdje će se novinarima obratiti predstavnici nadležnih državnih organa i ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *