Vulin: Otvorene prijetnje ratom ugroziće mir u regionu

Region

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da će otvorene prijetnje ratom i sukobima koje dolaze od predstavnika vlasti u Prištini ugroziti mir u cijelom regionu.

Vulin je povodom izjave Dauta Haradinaja da će “prvo hapšenje za Specijalni sud ponovo aktivirati nekadašnju OVK” istakao da svaki pokušaj da se zločinci iz OVK ne privedu pravdi mora biti spriječen i kažnjen.

On je dodao da ako Unmik, Kfor i Euleks nisu u stanju da obezbijede mir i sigurnost za sve koji žive na Kosovu i Metohiji, i ako nisu u stanju da obezbijede uspostavljanje suda za zločince iz OVK, onda je vrijeme da priznaju neuspjeh, prenose beogradski mediji.

“Ukoliko se ne formira sud za zločine OVK, smatram da Srbija treba da prekine razgovore sa Prištinom, zatraži od `Srpske liste` rušenje Vlade Kosova i Metohije, a od međunarodne zajednice da preuzme odgovornost i zaštiti sve koji žive na Kosmetu od terorista iz OVK”, naveo je Vulin.

Prištinski mediji su prenijeli da je brat premijera samoproglašenog Kosova i poslanik u kosovskoj skupštini Daut Haradinaj rekao da će se “instrument OVK ponovo aktivirati na Kosovu kada bude počelo hapšenje osumnjičenih kojima bi trebalo biti suđeno pred Specijalnim sudom”.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *