Gorila gimnazija u Kragujevcu

Region

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u toku noći je podmetnut požar, žrtava nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta, a policija je u međuvremenu uhapsila osumnjičenog.

Kako se navodi u saopštenju PU Kragujevac, policija je danas uhapsila N. G. (1981) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas oko dva sata poslije ponoći podmetnuo požar.

U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je velika materijalna šteta, navodi se u saopštenju i dodaje da su požar ugasili pripadnici Vatrogasno – spasilačke jedinice u Kragujevcu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu.

Iz Ministarstva prosvete potvrdili su Tanjugu da će se nastava nesmetano odvijati poslije praznika.

Takođe, istakli su da je pričinjena velika materijalna šteta s obizrom da se radi o jednoj od najstarijih srpskih gimnazija osnovana 1833. godine.

Odlukom Vlade Republike Srbije škola je 11. decembra 2008. godine proglašena za školu od posebnog nacionalnog značaja i pod zaštitom je kao spomenik kulture.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *