Vučić u posjeti Hrvatskoj 12. i 13. februara

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za posjetu Hrvatskoj i saopštio da će posjeta biti 12. i 13. februara.

“Smatram da je za našu zemlju važno što smo dobili poziv Kolinde Grabar Kitarović. Razgovaraću sa svim hrvatskim zvaničnicima i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda”, rekao je Vučić novinarima.

On je nakon razgovora sa predsjednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem rekao novinarima da je evropskom zvaničniku prenio da je obaveza Srbije da na Kosovu i Metohiji, ali i u cijelom regionu, čuva mir.

“Naša obaveza je da na Kosmetu i u celom regionu čuvamo mir i stabilnost. Važni su razgovori sa članom Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakirom Izetbegovićem, sutra ću se videti sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kao što sam pre nekoliko dana razgovarao i sa Draganom Čovićem”, istakao je Vučić.

On je zahvalio Tajaniju na podršci evropskom putu Srbije i istakao da Srbiji na tom putu “ostaje najteži dio posla”.

“Ostaje nam najteži deo posla, a to je pitanje Kosova, odnosa Beograda i Prištine. EU očekuje od nas pravno odgovarajući dokument, posle koga bismo mogli da postanemo članica EU”, naglasio je Vučić.

O ubistvu lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, Vučić je rekao da Beograd zahtijeva da istraga bude “snažnija” i da ubice i nalogodavci budu privedeni pravdi.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *