Vučić i Kitarović: Moramo imati bolje odnose

Region

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije boravi u dvodnevnoj posjeti Hrvatskoj.

Vučić, koji na poziv hrvatske koleginice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Zagrebu, dočekan je danas sa najvišim državnim počastima.

Održan je sastanak u četiri oka ali i sa delegacijama Srbije i Hrvatske, nakon čega su se predsjednici obratili javnosti.

“Otvorili smo mnoga pitanja, u mnogim stvarima se nismo složili, neke teme smo približili, a ono što je najvažnije je što smo dogovorli da se i dalje sastajemo i razgovaramo”, poručila je Kolinda nakon sastanka.

Zahvalila je Vučiću za konkretne poteze, njegove lično i Vlade, za finansijsku pomoć hrvatskoj zajednici u Srbiji

“Preporučujemo vladama da nastave pregovore o granici u naredne dvije godine, a ako ne bude rješenja, da se dogovorimo o izlasku na međunarodnu arbitražu”, rekla je Kolinda.

Rekli su da će Srbija i Hrvatska morati da imaju mnogo bolje odnose u budućnosti, željeli to svi ili ne.

Vučić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i čestitao Kolindi na hrabrosti što ga je pozvala zbog cijele atmosfere koja se stvarala u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj zbog njegovog dolaska.

“U narednih sto dana pokušaćemo da promenimo atmosferu i svi državni funkcioneri imaće obavezu da se ponašaju odgovorno, u najboljem interesu obe zemlje, što nije slučaj s obe strane, posebno u Hravstkoj”, rekao je Vučić.

“Sledeće nedelje ću primiti predstavnike nestalih iz Hrvatske, a mogu da kažem da smo neka mala resenja nekim ljudima mogli već danas da donesemo, da znaju gde je tih nekoliko lica stradalo”, rekao je Vučić.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *