Tadić: Vučićeva posjeta Hrvatskoj pozitivna stvar

Region

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je da je dobro što je došlo do posjete aktuelnog srpskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu.

Na pitanje da li ga čudi što se u Hrvatskoj raspravlja da li je trebalo pozvati Vučića u Zagreb s obzirom na njegove izjave iz 90-ih, Tadić za televiziju “N1” kaže da sada nema izbora – Hrvatska mora da razgovara s Vučićem jer je on predsjednik.

“Kada je u pitanju politika izvinjenje koje Vučić i dalje ne razumije, problem je što i s hrvatske i bošnjačke strane svi iznova traže izvinjenja. Ja sam napravio ta izvinjenja. Slažem se i s bivšom hrvatskom premijerkom Kosor koja je rekla da se Vučić mora lično izviniti, ali ne kao predsjednik Srbije. Hoće li to učiniti, to je na njemu. Kao predsjednik Srbije ja sam se već izvinio”, rekao je Tadić.

Bivši predsjednik Srbije je rekao da se nada da će pitanje ratne odštete “ostati u prošlosti”.

“Mislim da je pitanje ratne odštete pitanje koje obje strane upotrebljavaju za unutrašnje prilike. Zahtjev 40 milijardi evra, bilo da dolazi s jedne ili druge strane, znači slom ili jedne ili druge države i to je dio političkog folklora iz prošlosti i nadam se da će to ostati u prošlosti”, rekao je Tadić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *