Privedena dva policajca zbog uništavanja dokaza o ubistvu Ivanovića

Region

Dvojica pripadnika kosovske policije privedeni su zbog sumnje da nisu propisno zaštitili mjesto zločina neposredno nakon ubistva Olivera Ivanovića, potvrdio je tužilac koji vodi istragu.

U toku je istraga o mogućim posljedicama ovakvog postupka privedenih policajaca čija imena nisu objavljena. Njima je određen pritvor u trajanju od 48 sati, navedeno je u saopštenju kosovske policije.

Tužilac Njazi Redža je potvrdio da su dvojica policajaca iz stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice privedena i da im je određen pritvor u trajanju od 48 sati, jer nisu valjano zaštitili mjesto zločina neposredno poslije ubistva Olivera Ivanovića, prenosi RTS.

– Bili su na dužnosti i nisu valjano obavili posao, rekao je Njazi prištinskom portalu Kallxo.

Kosovska policija je ranije saopštila su oni osumnjičeni da su “manipulisali dokazima” i da im je određen pritvor do 48 sati.

Navedeno je i da su “prema nalogu izdatom od strane Osnovnog suda u Mitrovici”, pretresli dvije lokacije u sjevernom dijelu grada i zapljenili pištolj marke TT i dva šaržera sa devet metaka kalibra 7,62 milimetara.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, ubijen je u sačekuši 16. januara ove godine ispred sjedišta stranke u Sjevernoj Mitrovici.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *