Crna Gora: Bez dogovora o zajedničkom kandidatu opozicije

Region

Lideri crnogorske parlamentarne opozicije nisu se danas dogovorili o zajedničkom kandidatu za predsjednika Crne Gore, potvrdio je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

On je rekao novinarima da su predsjednici parlamentarnih opozicionih partija na sastanku u Podgorici ostali na početnim pozicijama i da se raspravljalo o dva moguća predsjednička kandidata – Andriji Jovićeviću, kojeg predlaže Demokratski front i Milki Tadić Mijović, koju predlažu građanske opozicione partije.

On je naveo da je Ujedinjena Crna Gora “podržavala Jovićevića, iz čisto političkih razloga, bez ikakve želje za diskvalifikaciju Mijovićeve”.

Upitan da li je ovo definitivan kraj pregovora opozicije o kandidatu za predsjednika na izborima 15. aprila, Danilović je rekao da se nada da bi, ipak, mogao da bude postignut dogovor.

Sastanku, koji je održan na inicijativu DF-a, danas su se odazvali svi lideri opozicionih partija koje imaju poslanike u crnogorskom parlamentu – Ranko Krivokapić (SDP), Dritan Abazović (URA), Vladimir Joković (SNP), Aleksa Bečić (Demokratska), Miodrag Lekić (Demos) te Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora).

Lider vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović rekao je danas da će narednih dana biti poznato ime predsjedničkog kandidata te partije za kojeg vjeruje da će biti budući predsjednik Crne Gore.

“Ne mogu vam reći ime jer ga ne znam ni ja. Ne možemo govoriti da smo u cajtnotu, u narednih nekoliko dana bićete upoznati sa kandidatom DPS-a i vjerujem budućim predsjednikom Crne Gore”, rekao je Đukanović novinarima u Budvi.

Kandidat kojeg predloži DPS podržaće sve stranke vladajuće crnogorske koalicije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *