“Pravda za Pavla”: Peticija za uvođenje doživotnog zatvora

Region

Građanska peticija “Pravda za Pavla”, kojom se traže izmjene Krivičnog zakonika, odnosno da se vrati doživotna kazna za teška krivična djela nad djecom, u ponedjeljak, 5. marta, biće predata Skupštini Crne Gore na razmatranje.

Kako je saopštila grupa građana koja je pokrenula inicijativu, peticiju je potpisalo više od 6.500 građana, što je dovoljno da bude upućena u Skupštinu na razmatranju.

Peticija je prvobitno pokrenuta na internet stranici www.peticije24.com, gdje inicijatori, kako navode, traže pravdu za malog Pavla, koji je okončao svoj petnaestomjesečni život zbog nasilja u porodici.

“Tražimo doživotnu zatvorsku kaznu za njegove dželate, majku Jelenu Jovović i očuha Nermina Šišića, koji su na brutalan način oduzeli jedan mali i nevini život”, ističu inicijatori peticije.

Dječakova majka Jelena Jovović ispričala je istražiocima da je njenog sina mjesecima brutalno tukao njen partner Nermin Šišić, a on je negirao da je ubica djeteta i brani se ćutanjem.

Dječak je sa teškim povredama primljen 4. februara u bolnicu, da bi dan kasnije preminuo od posljedica povreda. U januaru je bio u bolnici zbog povreda nastalih prebijanjem, ali ljekari tada nisu sumnjali da su povrede zadobijene torturom.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *