Vulin: Povrijeđeni pilot je na VMA i van životne opasnosti

Region

Pilot major Aleksandar Matić koji je povrijeđen prilikom pada školsko-borbenog aviona Super galeb G-4, a smrtno stradao pilot major Robert Kaloci, van je životne opasnosti, oporavlja se i ljekari na VMA brinu o njemu, rekao je minsitar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je u obraćanju novinarima ispred VMA rekao da je major Robert Kaloci, smrtno stradao tokom trenažnog leta na školsko-borbenom avionu Super galeb G-4, a da je sa njim na redovnom zadatku bio i major Aleksandar Matić.

Ministar je u svoje i ime svih pripadnika Vojske Srbije izrazio najdublje saučešće porodici poginulog pilota i naveo da je to što se desilo strašna i velika tragedija, da je VS uz porodicu Kaloci, kao i čitav narod.

“Istraga je pokrenuta i o rezultatima ćemo vas izvestiti u najkraćem roku u skladu sa zakonom” rekao je Vulin.

Ministarstvo odbrane ranije danas saopštilo je da je do nesreće došlo jutros oko 9,45 sati.

Major Robert Kaloci, koji je smrtno stradao tokom trenažnog leta na školsko-borbenom avionu Super galeb G-4, bio je oženjen i ima sina.

Major Kaloci je obavljao dužnost opitnog pilota u Centru za ljetna ispitivanja Tehničko opitnog centra.

Kaloci je prilikom pada aviona kod Kovačice poginuo na licu mjesta, dok je njegov kolega Aleksandar Matić u veoma teškom stanju primljen na VMA, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *