Soraja nije jedina na “crnoj listi”

Region

Više od 300 državljana okolnih zemalja je dobilo zabranu ulaska u Srbiju jer su u registru bezbjednosno rizičnih osoba.

Kako piše “Blic”, starleta Soraja Vučelić je jedna od njih.

Na tom spisku najviše je državljana Crne Gore, piše “Blic” i dodaje da su dužini spiska doprinijele brojne likvidacije na teritoriji Crne Gore, ali i Srbije.

Među njima je najviše pripadnika dva kriminalna klana iz Kotora – Škaljarskog i Kavačkog – u čijem je ratu koji bijesni već duže od tri godine, ubijeno više od 20 osoba, a pojedini obračuni su se preselili u Srbiju, čime je ugrožena bezbjednost građana.

Na vrhu liste “zabranjenih” su vođe Škaljaraca, braća Jovica i Igor Vukotić i Igor Dedović, kao i lideri suparničkog klana Slobodan Kašćelan, Rade Zvicer i Igor Božović. Ulazak u Srbiju zabranjen je i njihovim prvim saradnicima.

Na tom spisku navodno je i Ivan Delić, svojevremeno povezivan sa ubistvom ministra odbrane Pavla Bulatovića, kao i Vuk Vulević, koji se dovodio u vezu sa švercom 200 kilograma kokaina iz Venecuele.

Na spisku ima i državljana Bosne i Hercegovine, za koje se vjeruju da sarađuju sa kotorskim klanovima, tačnije da likvidiraju njihove rivale. Na listi su i Hrvati koji su učestvovali u nemirima na stadionu Partizana tokom derbija, a koji su već odslužili kazne, a pridružiće im se i sunarodnici kojima je sud izrekao petogodišnju zabranu ulaska u Srbiju.

“Blic” prenosi da se ne zna koliko je državljana Srbije na sličnom spisku Crne Gore, ali je vjerovatno da će tokom turističke sezone neki od njih koji su povezivani sa kriminalnim poslovima i problematičnog su ponašanja, biti vraćeni sa granice.

Crnogorske vlasti su svojevremeno vratile Vladana Kontića zvanog Konta, nekadašnjeg vođu voždovačkog klana, Ivana Bogdanova, vođu “Zvezdinih” navijača, kao i Mirka Šijana, sina pjevačice Goce Božinovske i ubijenog Zorana Šijana, zbog učestvovanja u tučama u Budvi, podsjeća list.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *