Pet mjeseci od ubistva, istraga stoji u mjestu

Region

Građanska inicijativa “Sloboda, demokratija, pravda” (SDP) do sada nije dobila bilo kakvu informaciju o rezultatima istrage koju o ubistvu lidera SDP-a Olivera Ivanovića vodi specijalni tužilac Kosova i Metohije, iako se sutra navršava pet mjeseci od njegovog ubistva.

Potpredsjednik SDP-a Ksenija Božović rekla je danas Srni da su dobijena samo “gola obećanja” da će ubice biti pronađene i izvedene pred sud, te istakla da očekuju da narednih dana, kako je javno obećao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dobiju detaljnije informacije o rezultatima istrage, posebno o motivima i počiniocu.

Božovićeva izražava sumnju da će ubistvo Olivera Ivanovića biti rasvijetljeno jer je, kako kaže, očigledno da bi otkrivanje istine dodatno uzburkalo nestabilnu političku i bezbjednosnu situaciju, ne samo na sjeveru, već na cijelom Kosovu i Metohiji.

Ona je, u ime članova SDP-a, Ivanovićevih prijatelja i svih građana kojima je stalo do pravde, demokratije i slobode, apelovala da međunarodna zajednica ne dozvoli da istraga bude obavijena velom tajne.

Sutra u 10 časova sljedbenici i prijatelji Olivera Ivanovića će položiti cvijeće na mjestu gdje je ubijen, u Sutjeskoj ulici u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *