Crna Gora: Uhapšena grupa koja je pripremala nerede

Region

Bratislav Dikić, nekadašnji šef srpske Žandarmerije, uhapšen je u Crnoj Gori zajedno sa grupom od najmanje 15 osoba za koju crnogorska policija ima saznanja da je planirala da u toku današnjih parlamentarnih izbora širom zemlje da izazove nerede i oružane sukobe, javljaju crnogorski mediji.

Grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije, kako sumnja crnogorska policija, planirala napade i akcije, navodi televizija Pink M.

Na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru navodno unijela i veliku količinu oružja i eksploziva, nalazi se bivši smijenjeni šef Žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić. Povodom ovog slučaja očekuje se i zvanično saopštenje crnogorske policije. Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović nije danas htio da komentariše noćašnje hapššenje, ističući da treba sačekati da se oglase nadležni crnogorski organi.

– Imam saznanja koja se tiču informacija o lociranju i hapšenju grupe koja je planirala da danas izvede terorističke akcije u Crnoj Gori – rekao je Vujanović, ali je dodao da je na državnim organima Crne Gore da se o tome oglase.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *