Darko Šarić: Legalno sam zaradio 45 miliona evra

Region

Darko Šarić, protiv koga se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi postupak zbog optužbi da je oko 20 miliona evra zarađenih švercom kokaina oprao tako što je kupovao zemljište, preduzeća i nekretnine po Srbiji, izjavio je danas da je sav novac koji je ulagao zaradio legalno.

– Imam pokriće za 45 miliona evra, novac sam zaradio na legalan način, svojim poslovima – rekao je Šarić pred Specijalnim sudom.

Predsjednik vijeća sudija Siniša Petrović na današnjem suđenju obavijestio je prisutne i da je veće usvojilo prijedlog odbrane – da se uradi ekonomsko-finansijsko vještačenje koje se tiče Šarićevih navoda o porijeklu njegove imovine i njegovih ulaganja, prenosi Blic.

– Molim vas da imate u vidu i poslovnu dokumentaciju koja je stigla iz Grčke i Norveške – obratio se optuženi sudu.

Osim izvođenja dokaza o porijeklu Šarićeve imovine, sudija je za nastavak postupka koji je zakazan u septembru najavio i saslušanje Mileta Jerkovića, koji je ključni svjedok tužilaštva u ovom postupku.

Tužilac se protivio ovakvoj odluci, smatrajući da je dovoljno da Jerkovićev iskaz iz istrage bude pročitan na glavnom pretresu, jer je on na liječenju u SAD, dok odbrana insistira da bude neposredno saslušan jer je, prema njihovim riječima, on “svjedok bez kredibiliteta, što će dokazati njegovim saslušanjem”.

Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *