Putin dolazi u posjetu Srbiji

Region

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin prihvatio je da posjetu Srbiju, što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio kao veliku čast za Srbiju i kao potvrdu tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Poruku da je Putin prihvatio da posjeti Srbiju predsjedniku Vičiću je prenio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Kako je saopštila Pres služba Predsjednika, ambasador Čepurin je tom prilikom zahvalio predsjedniku Vučiću na visokom nivou bilateralnih odnosa i rekao da je posjeta predsjednika Putina izraz želje i namjere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dvije zemalje.

Očekuje se da tokom posjete ruskog predsjednika bude potpisano više sporazuma koji bi to omogućili. Vučić je rekao da je posjeta predsjednika Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine. Vučić je rekao da je Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *