DSS isključuje iz članstva i bivšu predsjednicu Sandu Rašković Ivić

Region

Izvršni odbor DSS predložio je večeras Predsjedništvu te stranke da isključi iz članstva doskorašnju predsjednicu Sandu Rašković Ivić i poslanika Slavišu Ristića.

Izvršni odbor Demokratske stranke Srbije predložio je večeras Predsjedništvu stranke da isključi iz članstva doskorašnju predsjednicu Sandu Rašković Ivić i poslanika te stranke Slavišu Ristića, prenijele su Večernje novosti.

Za tu odluku glasala je ubjedljiva većina članova Izvršnog odbora, a u obrazloženju se navodi da je Rašković Ivić grubo prekršila stranačku disciplinu pošto je odbila da sprovede odluku o izbacivanju Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS.

Reagujući na tu odluku, Dragana Trifković, koja je nedavno odlukom vrha stranke isključena iz DSS-a i smijenjena sa funkcije člana Predsjedništva i Glavnog odbora, rekla je da “prijeki sud koji je ustanovio Aleksandar Vučić u DSS nastavlja da briše sve koji se protive saradnji DSS sa SNS”.

-Sada stranački kartel izbacuje Sandu Rašković Ivić, koja je vratila DSS u Skupštinu Srbije, objavila je Trifković na svom Facebook profilu.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *